Kızılay'dan yeni skandal! Kesilmeyen 2782 adet hayvan için mahkemelik olmuş

Kızılay'dan yeni skandal! Kesilmeyen 2782 adet hayvan için mahkemelik olmuş

Celal Eren Çelik, Kızılay'ın hayvan ithalatçısı firma ile 2782 adet hayvan kesilmedi diye mahkemelik olduğunu iddia etti.

Celal Eren Çelik, dün Gazetta9 adlı kendi internet sitesinde yazdığı haberde, BAŞKENT GAZ tarafından Kızılay'a bağışlanan 8 milyon dolar bağışın, 7.925 dolarının Ensar Vakfı'na devredildiğini açıkladı. Çelik bu bağışın belgesini de yayınladı.

Çelik'in gündem yaratan bu haberinin ardından, Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu..

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kınık, "BaşkentGaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet" dedi.

Kınık, programda ayrıca kurban kesilmediği iddialarına da yanıt verdi.

 

Kınık, şunları söyledi:

 

'Kurban kesilmediği iddiası çok büyük bir yalan. Kızılay kurban operasyonunu başlattığından beri bunları noter, veteriner, gönüllüler huzurunda yapıyor. Örneğin sizin bağışınızı alıyoruz, kategorisine koyuyoruz, küçükbaşsa 1 tane, büyükbaşsa 7 hisse olacak şekilde birleştiriyoruz. Hayvanlarımızı veteriner hekim kontrolünde satın alıyoruz, noter huzurunda teslim alıyoruz, kesim günlerinde videolanıyor, tutanak altına alınıyor. 150-200 bin hissedara çekilen videoları gönderme imkanımız mümkün değil, çok isteyen olursa mail atıyor, biz de kendisine gösteriyoruz.' 

 

KURBAN İDDİASI DA YALAN ÇIKTI

 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın canlı yayındaki bu kurban iddialarının ardından gazeteci Celal Eren Çelik, bir paylaşımda bulundu ve 'Kızılay Başkanı az önce "Kesilmeyen hayvan yoktur" dedi...O zaman hayvan ithalatçısı firma ile neden 2782 adet hayvan kesilmedi diye mahkemelik oldunuz?' açıklamasında bulundu.

 

celal-eren-celik-siyasetcafe.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.