Kızılay'dan yöneticilerine 35 milyon TL 'Huzur hakkı' ödemesi!

Kızılay'dan yöneticilerine 35 milyon TL 'Huzur hakkı' ödemesi!

Kızılay'ın 12 şirketinde her ay yöneticilere toplamda 249 asgari ücret değerinde "huzur hakkı" verdiği ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay'daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye ödenen huzur haklarını açıkladı.

Tekin Bingöl'ün hazırladığı rapora göre Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık döneminde 12 şirket kurularak bu şirkette Kınık "Yönetim Kurulu Başkanı" olarak göreve başladı.

Bu şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım'ın CEO'su İlyas Haşim Çakmak ise 12 şirkette "Başkan vekili" sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret huzur hakkı aldı. Bu rakam bu ay 198 bin liraya tekabül ediyor.

Ayrıca genel müdür/CEO koltuğunda oturan ve "profesyonel çalışan" sıfatıyla İbrahim Altan, 5 şirkette yönetici olarak huzur hakkı aldı. 

 

TAM BİR SAADET ZİNCİRİ

 

Denetim raporlarına göre şirketler üzerinden "yöneticilere sağlanan fayda" ve "üst yönetime sağlanan menfaatler" adı altında 2020 yılında 9 milyon 612 bin 108 lira, 2021 yılında 11 milyon 701 bin 833 lira değerinde huzur hakkı dağıtıldı.

Tekin Bingöl, "Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız" dedi. "Son üç yılda ‘yöneticilere sağlanan fayda adı’ altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldı. Eş-dost-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı’ diyerek Kızılay’ı tüketiyorlar" diyen Bingöl, "Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı’ derhal bozulmalıdır. Kimsenin halkın alın terini kendi menfaatleri için harcamasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.