Kızıltepe Belediyesi’ne kayyum şoku

Kızıltepe Belediyesi’ne kayyum şoku

Kayyum atanan belediyelere bugün itibariyle bir yenisi daha eklendi. Mardin Valiliği, HDP’nin yönetiminde olan Kızıltepe İlçe Belediyesi başkanlığına bölgenin kaymakamı Hüseyin Çam'ı kayyum olarak atadığını açıkladı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ın yerine "belediye başkan vekili" olarak Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam'ın görevlendirildiği kaydedildi.

 

 

Mardin Valiliği’nin görevlendirmesi sonrası belediye binası önünde polisler çıkabilecek olumsuz durumlara karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. Polisin belediye binasının iç ve dış kısmında başlattığı araması sürüyor.

 

 

Valilikten, Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/111 Esas sayılı kovuşturma dosyası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılamasının devam ettiği, ayrıca Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/1642 ve 2019/8289 sayılı dosyalarında ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan soruşturmalarının sürdürüldüğü şeklinde bir açıklama yapıldı.

 

 

Açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Yılmaz'ın, hakkında devam eden adli işlem süreçler göz önünde bulundurularak Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden bakanlığın onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.