KKTC'den flaş 'koronavirüs' kararı! Tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı

KKTC'den flaş 'koronavirüs' kararı! Tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye dahil tüm ülkelerden giriş ve çıkışla yasaklandı.

KKTC'de Rum Kesimi ve Türkiye'de Corona virüsü vakalarının görülmesinin ardından Başbakan Ersin Tatar başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda dünyayı etkisi altına alan salgına karşı önemli kararlar alındı.

Kararlara göre, 14 Mart'tan itibaren 1 Nisan'a kadar Türkiye dahil tüm ülkelerden, KKTC'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ülkeye sadece KKTC vatandaşı, ülkede eğitim alan öğrenciler ve göçmenler giriş yapabilecek.

 

KAMU PERSONELLERİNE 27 MART'A KADAR İZİN

 

Kararı Başbakan Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte açıkladı.

Bakanlar Kurulu'nun toplantısı sonucu kamuda itfaiye, polis, sivil savunma ve maliye dışında diğer kamu kuruluşlarında çalışan tüm personelin 27 Mart'a kadar idari izinli olacağı karara bağlandı.

Özel sektörde ise marketler, benzin istasyonları ve eczaneler gibi sektörler dışında hizmetler duracak. Tüm eğlence yerleri kapatılacak.

Kararı açıklayan Başbakan Tatar, “İnsanlarımız sokağa çıkmamalı, evlerinde kalmalı. Zaruri olmamak kaydı ile kimse sokağa çıkmamalı” çağrısında bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Ülkeye turist olarak da Türkiye'den de kimsenin gelemeyecek” dedi.

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.