Klasik müzik eşliğinde muhteşem güldürü

Klasik müzik eşliğinde muhteşem güldürü

Klasik müzik tarihinin önemli keman virtüözlerinden biri olarak gösterilen Paganini’nin eserlerinden ilham alan ve izleyicilere eğlenceli bir klasik müzik dinletisi sunan Pagagnini, 9 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnelenecek.

Efsanevi keman virtüözü ve besteci Paganini’nin muhteşem dehası, gösterinin sadece adına değil, tüm akışına da yansıyacak. Thomas Potiron, Fernando Clemente, Gueorgui Fournadjiev ve Isaac M. Pulet’den oluşan virtüöz dörtlü, Paganini’nin kompozisyonlarını, cüretkar kişiliğini ve tartışılmaz yeteneğini sahneye taşıyacak.

 

Sanatçılar tüm gösteri boyunca Paganini’nin bestelerinin yanı sıra Mozart, Pachelbel, Chopin, Boccherini, Falla ve Sarasate’nin eserleri ile rock ve folk melodilerin de yer aldığı renkli bir repertuvar seslendirecek.

 

Çello ve kemanların bir anda gitara, mandoline ve vurmalı çalgılara dönüşeceği sürprizlerle dolu Pagagnini, mizahla müziği buluştururken izleyenleri de gösterinin bir parçası haline getirecek.

 

Dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirdikleri temsillerde 7’den 77’ye herkesin beğenisini toplayan Pagagnini, farklı müzikal tatları bir araya getirirken dinleyicilere de duygu potpurisi yaşatacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.