Kocamaz yalan söylüyor: İşte gerçekler

Kocamaz yalan söylüyor: İşte gerçekler

İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçimlere katılamamasına neden olarak MHP adayı Hamit Tuna ve İYİ Parti Mersin İl Başkanlığını sorumlu tutan açıklamasının gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı. 

MHP’den aday gösterilmeyince istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve oradan da Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, adaylığını geç bildirdiği için seçimlere katılamamasının sorumlusu olarak MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Hamit Tuna ile İYİ Parti Mersin İl Başkanlığını sorumlu tutan bir açıklama yaparak “içimizden vurulduk” demişti.

İYİ Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada da yaşanan gelişmeler karşısında İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın görevden alındığını ilan etmişti.

KOCAMAZ’IN ÇELİŞKİLERİ

Türk siyasi tarihine geçecek olan bu flaş gelişme hakkında siyasetcafe.com olarak edindiğimiz bilgilere göre Burhanettin Kocamaz İl Seçim Kurulunca saat 5’de aranarak adaylık müracaatının hala yapılmadığı bilgisini veriyor. Bu duruma Burhanettin Kocamaz şaşkınlıkla tepki veriyor. Ancak bu bilgiye rağmen saat 5.30’a kadar Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili herhangi bir müracaat yapılmıyor. 

BİRİ GELİYOR BEZAY KAĞIDA ELİYLE YAZIP VERİYOR

Mersin İl Seçim Kurulu’na akşam 6’ya 10 kala bir şahıs geliyor ve Burhanettin Kocamaz’ın adaylığını beyaz bir kağıda yazarak vermek istiyor. İl Seçim Kurulu Başkanı da dosya hazırlanmadan beyaz bir sayfaya yazılmış olan bu kağıdı başvuru saatinin yazılması ve kaydının alınması şartıyla kabul ediyor.

SORULAR SORULAR

-    İYİ Parti’nin Mersin İlçe Belediye Başkan adayları ile il ve ilçe Belediye Meclis Üyeleri adaylarının listesi İl Seçim Kurulu’na bir gün öncesinden verilmesine rağmen Burhanettin Kocamaz’ın Belediye Başkan adaylığının son gün son dakikaya kadar neden, kim tarafından bekletildi?

-    25 yıldır belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir siyasetçi adaylık müracaatını neden, hangi sebeplerle yapmadı, dosyasını hazırlamadı ve durum ortaya çıkınca da Mersin İl Seçim Kurulu’na kendisi gitmeden gelen bir kişi tarafından beyaz bir kağıda el ile adaylık müracaatını 6’da 10 kala yapmak durumunda kaldı.

KOCAMAZ NEYİ NEDEN GİZLİYOR?

Burhanettin Kocamaz bunca siyasi tecrübesine rağmen ortaya çıkan skandal karşısında İYİ Parti İl Başkanlığı ile MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna’yı suçlayarak hedef saptırmaya mı çalışıyor?

KOCAMAZ CHP İLE Mİ ANLAŞTI?

MHP’den aday gösterilmeyince “üç hilalin altında öleceğim” demesine rağmen hırs yaparak İYİ Parti’ye geçen ve buradan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olan Burhanettin Kocamaz’ın yaşanan gelişmeler karşısında kazanamayacağını gördüğü için CHP’nin adayı Vahap Seçer ile gizlice anlaştığı ve adaylık müracaatını yapmamanın suçunu ört bas etmek için Hamit Tuna ile İYİ Parti İl Başkanlığını ve Koray Aydın’ı sorumlu tutmaya çalıştığı Mersin siyasetinde konuşuluyor.

Hakan Sönmez

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.