Kocaoğlu 'CHP'de en büyük mesele...'

Kocaoğlu 'CHP'de en büyük mesele...'

CHP'den İzmir Belediye Başkanı seçilen Aziz kocaoğlu, partisini sert bir dille eleştirdi.

CHP'den İzmir Belediye Başkanı seçilen Aziz kocaoğlu, partisini sert bir dille eleştirdi.

"Düşünün ki bir partinin 18 genel başkan yardımcısı var. Böyle şey olur mu? 15 yıldır buradayım hâlâ genel başkan yardımcılarının bazılarını tanımıyorum.CHP’nin bana göre en büyük meselesi mutfak meselesidir."

Bu eleştiri CHP'nin kalesi İzmir'in belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'na ait.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Kocaoğlu, parti yönetimine çözümü de sundu:

"Bir konu üzerinde bir siyaset üreteceksiniz. Bunu genel başkan yardımcıları mı, yoksa o konunun uzmanları mı yönetmeli. Ekonomik sorunlardan, tarım politikasından dış politikaya kadar yaşları 25 ile 40 arasında olan, dünyayı bilen danışmanlarla çalışılması gerekiyor."

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Kocaoğlu, CHP'de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP'nin seçim sonuçlarını hala sağlıklı bir şekilde değerlendirmediğini de söyleyen Aziz Kocaoğlu, parti yönetimini İzmir'e davet etti.

YUVARLAK MASA ŞART

Seçimlerden sonra büyükşehir belediye başkanlarının yuvarlak masa etrafında bir araya gelmesi gerekir. Nerede hata yaptık, nerede kazandık, gerekirse birkaç gün konuşmalıyız. Ama büyükşehir belediye başkanları ayrı, büyük ilçeler ayrı, beldeler ayrı toplanmalı.

Kocaoğlu, “Peki şu ana kadar genel merkezden böyle bir talep gelmedi mi?” sorusuna ise 
“Hayır gelmedi" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU ÇALIŞKAN DÜRÜST, OY KAZANIYOR

Başkan Kocaoğlu devam ediyor:

“Mesela bizim sorunumuz nedir? Düşünün ki bir partinin 18 genel başkan yardımcısı var. Böyle şey olur mu? Ben 15 yıldır buradayım hâlâ genel başkan yardımcılarının bazlarını tanımıyorum. Örgütteki arkadaş nasıl tanısın. Bir de işler o kadar çok bölünmüş ki kimin sorumluluğu nerede bitiyor, kimin sorumluluğu nerede başlıyor karışık durumda.

CHP’nin bana göre en büyük meselesi mutfak meselesidir. Yani bir konu üzerinde bir siyaset üreteceksiniz. Bunu genel başkan yardımcıları mı, yoksa o konunun uzmanları mı yönetmeli. Ekonomik sorunlardan, tarım politikasından dış politikaya kadar yaşları 25 ile 40 arasında olan, dünyayı bilen danışmanlarla çalışılması gerekiyor. Ve bu danışmanlar örneğin Türk meselesi konusunda, tarım sorunu konusunda, hangi konu olursa olsun bilimsel ve tutarlı çalışmalar yaparlar. Sosyal demokrat partinin mutfağı böyle olur. Ben daha önce Genel Başkan’a söylemiştim, bu kadar çok genel başkan yardımcısı olmaz demiştim. Genel başkan yardımcılarının büyük bölümünün danışma statüsüne alınmasını önermiştim. Tabii bunlar benim görüşüm. Bizdeki bir başka mesele de, ‘CHP insanlara ne vaat ediyor’ sorusudur.

VATANDAŞIN MESELESİ KONUŞULMALI

Şimdi düşün ki biz gidiyoruz vatandaşa laiklik diyoruz, hukuk diyoruz, adalet diyoruz, demokrasi diyoruz, yani CHP’nin zaten varlığında olan şeyleri tekrar ediyoruz. Somut konuşmuyoruz. Kavramlarla konuşuyoruz. Oysa benim çiftçi vatandaşım kendisi ile ilgili somut şeyleri bekliyor. Yani 850 lira maaşla taşeron işçi mi olur? İstihdamı konuşacaksın, ekonomiyi konuşacaksın. İnsanın ihtiyaçlarına yönelik doğrudan konuşmayı gerektirir. AKP’nin karşına model olmak o noktada zor değil. Bana bazen soruyorlar ‘Sen konuşmalarında neden laiklik, demokrasi, sosyal adalet demiyorsun?’ diye. Ben de diyorum ki onlar zaten bizim kendimizde olan temel şeyler. Ben vatandaşın kendi meselelerini konuşmaktan yanayım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.