Köfteci Yusuf domuz eti sattı mı? Bakanlık ne dedi, işte açıklamalar

Köfteci Yusuf domuz eti sattı mı? Bakanlık ne dedi, işte açıklamalar

Kasım 2019'da bakanlığın açıkladığı liste gündemi sarsmaya devam ediyor. Bakanlık 618 firmanın 1218 ürününde hile, tağşiş bulunduğunu açıklamıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kasım 2019'da yayınladığı "Hileli, taklit ve tağşiş" listesinde ismi bulunan Köfteci Yusuf domuz eti satmadığını iddia etti.

Bakanlık listesinde ismi geçen Köfteci Yusuf markası, Aktürk Gıda Tic. Ltd. Şti kurumsal kimliği ile restoran işletiyor.

 

kofteci-yusuf-yag.JPG

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerin sıklaştırılacağını ve cezaların arttırılacağını bildiriyor. Ayrıca halkın sağlığı ile oynayarak hileli gıda ürünü üreten firmaların sahiplerine hapis cezası verilmesi de seçenekler arasında.

 

kofteci-yusuf-1.JPG

 

Köfteci Yusuf'un açıklaması şöyle:

"Çeşitli sosyal medya ve basın organlarında yer alan 'Köfteci Yusuf bu defa da özür diledi', 'Domuz eti ve at eti yediriyorlar, Köfteci Yusuf'ta skandal' başlıklı haberler doğru değildir. İlgili haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamen şirketimizin ticari itibarını zayıflatmaya yönelik kötü niyetli grupların manipülatif söylemidir. Bu haberler Türkiye genelinde 100'ü aşkın şubesinde 800 personel istihdam eden şirketimizi ve sorumluluk şuuruyla görevini yerine getiren personellerini derinden üzmüştür.

 

 

kofteci-yusuf-2-002.JPG

Şirketimiz ürünlerinde iddia edildiği üzere kodekse aykırılık oluşturacak bir madde tespitinin söz konusu olmadığı ve atılı iddiaların tamamının asılsız olduğunu bildirir, bu iddiaların yayılmasına katkı sağlayan kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

 

kofteci-yusuf-3-001.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum