Komedyen Çevik aklınca espri yaptı ama büyük tepki gördü

Komedyen Çevik aklınca espri yaptı ama büyük tepki gördü

İstanbul’da bazı seçim bölgelerinde AK Parti'nin itiraz etmesiyle ilgili bir tweet atan komedyen Tolga Çevik'in kullandığı ifadeler tepki çekti.

Komedyen Tolga Çevik, yerel seçimlerle ilgili AK Parti'nin demokratik hakkını kullanarak bazı bölgelerde seçim sonucuna itiraz etmesini aklınca esprili bir şekilde eleştireceğim derken anlamsız bir üslupla, vatandaşları kışkırtan tarzda sosyal medyada yayınladığı açıklaması büyük tepki gördü.

Çevik, AK Parti'nin İstanbul seçim itirazlarıyla ilgili attığı tweette, "Bence haklılar. Oylar tekrar sayılmalı, hatta Katarlılar saymalı, Suudiler onaylamalı, Suriyeliler alkışlamalı. Sonuçta İstanbul’da bizlerden fazla mülkleri var..." ifadelerini kullandı. Çevik'in bu mesajı Türkiye'yi küçümsediği, devlet geleneğine aykırı bulunduğu ve demokrasiye gölge düşüren tavır sergilediği gerekçesiyle sosyal medyadan büyük tepki gördü. 

tolgatwit.jpg

AMERİKAN MÜLKÜNDE PROGRAM YAPIYOR

Öte yandan, Türkiye'de bir çok din ve ırktan yabancılar olmasına rağmen, sadece Müslüman yabancı kesimi hedef alan ve popülist ifadelerle, nefret söylemini tercih eden komedyen Çevik daha önce de "Onların bizden fazla mülkleri var" diye açıklama yapmıştı. Ancak komedyen Çelik, son olarak bir Amerikan "mülkü" olan Fox TV'de program yapıyordu. Program, 26. bölümde son bulmuştu.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.