Yayıncılar Derneği: İmamoğlu'nun tehdit dilini kınıyoruz

Yayıncılar Derneği: İmamoğlu'nun tehdit dilini kınıyoruz

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun daha başkan bile seçilmeden yaptığı tehditler bizleri endişelendirmektedir" dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan yayınladığı açıklamayla Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi. Burhan, "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun daha başkan bile seçilmeden yaptığı tehditler bizleri endişelendirmektedir. İmamoğlu'nun bu tehdit dilini 320 Anadolu medyası adına kınadığımızı, medya kuruluşları olarak bir özür beklediğimizi ifade ediyoruz" dedi.

Burhan, yazılı açıklamasında, İmamoğlu'nun Kartal'daki konuşmasında bazı medya kurumlarını ve kurumların sahibi aileleri ‘tehditvari' sözlerle hedef gösterdiğini söyledi.

İmamoğlu'nun medya camiası için ‘skandal' ifadeler kullandığını aktaran Burhan şunları aktardı: "İmamoğlu, 'Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim' demiştir. İmamoğlu, bu sözleriyle neyi kastetmek istemiştir? Göreve gelirse bu medya kuruluşlarını kapatmak mı istemektedir? Ambargo mu uygulayacaktır? İmamoğlu'nun daha başkan bile seçilmeden yaptığı tehditler bizleri endişelendirmektedir. Ekrem İmamoğlu'nun bu tehdit dilini 320 Anadolu medyası adına kınadığımızı ifade ediyor, medya kuruluşları olarak bir özür beklediğimizi ifade ediyoruz."

HÜRRİYET MİLLİYET CNN TÜRK VE VATAN’DAN TEPKİ

Yine İmamoğlu'nun hedefinde olan Hürriyet, Milliyet, CNN Türk ve Vatan ortak tweet ile “Ekrem İmamoğlu'nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz” diye açıklama yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun medya gruplarını tehditvari açıklamalarına yayın organlarından ortak tweet geldi. Hürriyet, Milliyet, Vatan ve CNN Türk, İmamoğlu’nun açıklamalarını aktardığı tweette ve haberde, "İmamoğlu'nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığını kullandı.

İmamoğlu, Demirören ve Ciner grubu ile Şahenk ailesine, kendisinin açıklamalarını yayınlamadıkları iddiasıyla, "Mesela rakibimin bana cevabını yayınlıyorlar, ama benim söylediklerimi yayınlamıyorlar" demişti.

Demirören'e bağlı olan Hürriyet, Milliyet, Vatan ve CNN Türk, İmamoğlu'nun açıklamalarını aktardığı haberlerde, eleştirilerini 'tehdit' olarak niteleyerek "İmamoğlu'nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığını kullandı.

İmamoğlu, Kartal Belediyesi'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bazı iş insanları var. Onların patronluk yaptıkları kanallarda sesimin kısılmasını, babaları adına, bu ülke için çalışmış insanlar adına üzüntüyle izliyorum. Şahenk ailesine ait NTV'yi, Demirören ailesine ait CNN Türk'ü, Ciner ailesine ait Habertürk'ü uyarıyorum. Ailelerinin bu ülkeye yaptıkları katkılara saygı duyduğum için uyarıyorum. Bu mesele Ekrem İmamoğlu değil memleket meselesidir. Rakibim adına 10 kişi konuşuyor. Hepsine söz hakkı veriyorlar. Ya kardeşim, benim de cevaplarım var. Bana yer vermiyorlar. Mesela rakibimin bana cevabını yayınlıyorlar, ama benim söylediklerimi yayınlamıyorlar."

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.