Komodo Ejderlerini görmenin bedeli 1000 dolar oldu

Komodo Ejderlerini görmenin bedeli 1000 dolar oldu

Kendinizi tarih öncesinde yaşıyor hissedeceğiniz ve Komodo Ejderlerini görebileceğiniz Komodo Adası'na gitmek istiyorsanız cebinize 1000 dolar koymanız gerekiyor.

Daha önce 10 dolar (yaklaşık 58 TL) giriş yapılabilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Endonezya'ya bağlı Komodo Adası'na bu yıl yıllık üyelik için fiyat 1000 dolara (yaklaşık 5 bin 800 TL) oldu. Bu nedenle önümüzdeki yıl adayı ziyaret eden turist sayısında azalma olacağı öngörülmekte.

 

 

komodo1.jpg

Geçtiğimiz günlerde adada yaşayan ve turistlerin ilgi odağı olan dünyanın en büyük kertenkelesi olan Komodo Ejderi’nin sayısındaki azalmadan dolayı 2020 yılında Komodo Adası’nın turist ziyaretlerine kapatılacağını birçok kez duyurmuştu Endonezya Hükümeti.

komodo2.jpg

İlk duyuru 2019 Mart’ında bir kaçakçılık çetesinin 41 Komodo ejderini çaldığı ve bunların yurt dışında tanesi 500 milyon Endonezya rupisine (yaklaşık 200 bin TL) satıldığı iddialarının ardından yapılmıştı.

Daha sonra ise Endonezyalı yetkililer adadaki ziyaretçi sayısına kısıtlamalar da getiren değişiklik yapılacağını duyurdular.

komodo3.jpg

Fakat daha sonra yetkililer, bu kararlardan vazgeçerek biletlendirme ve yüksek giriş ücretiyle erişimi sınırlandırma getireceklerini ilan ettiler.

Turistlerin, artık sadece Komodo Milli Parkı'na bağlı diğer komşu adaları ziyaret etmelerini sağlayan ayrıcalıklı olmayan üyelikle, bin dolar karşılığında Komodo Adası'na da girişe izin veren ayrıcalıklı üyelik arasında tercih yapmaları gerekiyor. Ayrıcalıklı olmayan üyeliğin ücretiyse henüz bilinmiyor.

komodo4.jpg

Diğerlerine nazaran daha büyük olan Komodo, Padar ve Rinca adalarının yanı sıra 26 küçük adayı da içeren Komodo Milli Parkı, 2018'de her ay yüzde 95'ini yabancı turistlerin oluşturduğu 10 bin 250 ziyaretçi ağırladı.

Komodo ejderleri sadece Komodo Adası'nda değil, aynı zamanda yine milli parkın içinde yer alan Rinca, Gili Montang ve Gili Dasami adalarında ve park dışındaki Flores Adası'nda da bulunuyor.

komodo5.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.