Komünist Başkan belediyenin 10 milyon liralık borcunu bitirdi, kâra geçti!

Komünist Başkan belediyenin 10 milyon liralık borcunu bitirdi, kâra geçti!

Tunceli Belediyesi, 10 milyon liralık borcunun tamamını ödeyerek, kâra geçti.

Kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak da bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin 2020 yılına ait gelir-gider tablosunu bu yıl da belediye binasına astı.

Söz konusu tabloda 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle belediyenin borçlarının yaklaşık 7 milyon lirasının ödendiği ve toplamda 10 milyon liralık borcun tamamının bitirilerek belediyenin kâra geçtiği görüldü.

Tunceli Belediyesi gelir-gider tablosunun yanı sıra geçen haftalarda 2020 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Kamuoyunun bilgisine sunulan raporda belediyeye bağlı birimlerin yürüttükleri çalışmalara yer verildi.

 

Şehir merkezinde yapılan meydan ve peyzaj çalışmasının ihale yerine belediye öz kaynakları ve dayanışma ile gerçekleştirmesinin belediyeye sağladığı katkının altı çizilen açıklamada söyle denildi:

 

‘’Demiroluk yol ve peyzaj çalışması halkımızın kolektif dayanışması ve belediyemizin öz kaynakları ile gerçekleştirilmiştir.

Tüm bu işlemler;

Fen işleri Müdürlüğü sorumluluğundaki alan, ihale yöntemi ile yapılmış olsaydı (kırımsız) 1.097.595,62 TL yerine; dayanışma ve belediye öz kaynakları ile (ortalama maliyet) 354.575,00 TL’ye mâl edilmiş oldu.

Park Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğundaki alan, İhale yöntemi ile yapılmış olsaydı 349.950,00 TL yerine; dayanışma ve belediye öz kaynakları ile 21.820,00 TL’ye mâl edilmiş oldu.

Ayrıca peyzaj çalışmaları için gerekli olan malzemeler; meydan karo bedeli 62.000,00 TL, bitkilendirme bedeli 84.960,00 TL, meydan beton serimi 25.000,00 TL ise belediyemize bağış yapılmıştır.’’

 

ttttt.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum