Komünistler ve Vatan Partililer Engels'i anıyor

Komünistler ve Vatan Partililer Engels'i anıyor

Komünist ideolojinin kurucularından olduğu kabul edilen Friedrich Engels doğumunun 200. yılında anılıyor.

Karl Marx ile birlikte yazdığı komünist manifesto ile bir döneme damgasını vuran ideolojinin yaratıcılarından Friedrich Engels ölümünün 200. yılında komünistler ve Vatan Partililer tarafından anılıyor.

Komünist ideolojiye sahip siyasilerin ve STK'ların Friedrich Engels'i anarken Vatan Partisi'nin de bugün Engels'i öven bir makale yayınlaması dikkat çekti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç, partinin resmi internet sitesinde Engels'i ile ilgili yazdığı makalede; "Karl Marx’ın 200. doğum yıldönümünü 2018 yılında kutlamış, Marx’ı anmıştık. 28 Kasım 2020 ise, Frederick Engels’in 200. doğum yıldönümü." ifadelerini kullandı.

Komünist Parti'nin yayın organı Sol gazetesi de Engels'in doğum günü nedeniyle makaleler ve Engels'i anlatan yazılar yayınladı.

Marx ve Engels'in birlikte yazdığı komünist manifesto uygulamada, baskı, şiddet ve katliamlar getirdi. 1917'de Bolşevik İhtilal ile yönetimi ele geçiren komünistler, Rusya ve işgal ettiği Türklere ve diğer milletlere ait toprakları demir perde  ile kapatarak Asya'da 70 yıl süren bir kanlı bir dönem yaşattılar.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.