KONDA'dan flaş anket

KONDA'dan flaş anket

KONDA Araştırma Genel Müdürü Ağırdır, son seçim anketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve sonuçları açıkladı. İşte haberin ayrıntıları;

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Ak Parti’nin Meclis’teki çoğunluğunu kaybedebileceğini ifade etti.

Reuters’e açıklamalarda bulunan Bekir Ağırdır, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan ‘Millet İttifakı’nın AKP-MHP’nin ‘Cumhur İttifakı’na karşı Meclis çoğunluğunu almasının mümkün olduğunu, ancak seçim sonucunu iktidarın yaptıklarından daha çok muhalefetin yapıp veya yapamadıklarının belirleyeceğini belirtti.

‘Millet İttifakı’nın Meclis çoğunluğunu almasının mümkün olduğunu söyleyen Ağırdır, özgürlüklerin kısıtlanması, demokratikleşmede gözlenen eksiklikler ve siyasi alanların daraltılması gibi çeşitli nedenlerle AK Parti-MHP ittifakında 1 Kasım seçimlerine göre belli bir oy kaybı olabileceğini söyledi.

1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti yüzde 49,49, MHP ise yüzde 11,90 oy alırken, iki partinin de desteklediği geçen 16 Nisan 2017’deki Anayasa değişikliği referandumunda yüzde 51,21 oyla kabul edilebilmişti.

‘AKP’NİN CİDDİ BİR OY FARKIYLA KAZANMAYA İHTİYACI VAR’

Ağırdır, son dönemde muhalefette bir enerji ve hareketlenme gözlemlendiğini, ancak bunun henüz sokağa yansımadığını belirterek şöyle konuştu:

“Ben bu seçimin sonucunu iktidarın yaptıklarından daha çok muhalefetin yapıp yapamadıklarının belirleyeceği kanaatindeyim. Eğer muhalefet ülkeyi yönetebileceğini ve temel meseleleri çözecek vaatlerini ortaya koyarsa tabloyu zorlar. Ama AK Parti’nin bildiğimiz siyaset yapma tarzına teslim olur ve gündemi onların belirlediği biçimde tartışmaya devam ederse o zaman AKP domine eder.”

‘Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ın, metal yorgunluğuyla eleştirilen AKP’den daha fazla oy potansiyeli olduğunu söyleyen Ağırdır şöyle devam etti:

“Dolayısıyla Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanabilir ve aynı oy oranla parlamento çoğunluğu diğer tarafa geçebilir. Veya parlamentoda çoğunluğu alsa bile bu 301 vekille olabilir. Bu da ülke için çok sürdürülebilir olmaz. Yani hem Erdoğan hem de AKP’nin ciddi bir oy farkı ile kazanmaya ihtiyaçları var, ama öyle olmayabilir."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.