Konstantiniyye Oteli yeni yüzüyle raflarda!

Konstantiniyye Oteli yeni yüzüyle raflarda!

Edebiyat dünyasının usta kalemi Zülfü Livaneli’nin, çok sevilen romanı Konstantiniyye Oteli’nin yeni baskısını yayımlanıyor! Şehrin çok sesliliğini ve tarihini anlatan Konstantiniyye Oteli, Türk edebiyatında önemli bir yer tutuyor.

Konstantiniyye… İhtişamlı surlarının karanlık diplerinde cinayetler işlenen, otobanlarında siyasetçilerin suikastlara kurban gittiği, açlıktan çocukların dilendiği, gecekondularında kadınların sessiz sedasız öldürüldüğü, yalılarında yüzyıllık zenginliğin cömertçe seyre çıkarıldığı ve güzelliğiyle Divan şairlerine yüzlerce şehrengiz yazdıran, barok sanatından izler taşıyan şehirler şehri İstanbul.

 

Romanları 40 dilde yayınlanan ve uluslararası pek çok ödüle layık görülen usta edebiyatçı Zülfü Livaneli, Konstantiniyye Oteli romanında okurlarına bir İstanbul panoraması çiziyor. İstanbul’un kaymak tabakasını, alt sınıfları ve hatta ölülerin ruhlarını buluşturup başarılı bir iş kadını olan Zehra’nın gözünden anlatıyor.

 

Romanının arka fonuna, İstanbul’un köklü tarihini alan Livaneli onlarca karakteri, geçmişi Bizans’a dayanan bir otelin açılışına konuk ediyor. Usta kalem, güç ve yönetim ilişkilerinden romantizme ve “başına sevda gelenlere” kadar uzanan, geniş bir yelpazede insan ruhunu didik didik ediyor. Prof. Onur Bilge Kula’nın deyişiyle “senfonik bir roman” olma özelliği taşıyan Konstantiniyye Oteli, İstanbul’da yüzyıllardır süren cümbüşü anlamak açısından Türk edebiyatının önemli eserleri arasında yer alıyor..

 

İnkılâp Kitabevi, Konstantiniyye Oteli’nin yeni baskısını, yeni kapak tasarımı ve gözden geçirilmiş son hali ile edebiyatseverlere sunuyor. Ocak 2020’de imzaladığı sözleşme ile Livaneli’nin diğer kitaplarının tekrar baskıları da ilerleyen aylarda yine İnkılâp Kitabevi tarafından yapılacak.

   

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.