Konya İl Sağlık Müdürü Koç'tan ürküten açıklama: Böyle giderse hastane yetmez

Konya İl Sağlık Müdürü Koç'tan ürküten açıklama: Böyle giderse hastane yetmez

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, kentteki koronavirüs salgınının durumu hakkında açıklama yaptı. Koç vatandaşları uyararak, "Hasta sayımız yüksek, bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez" dedi.

Konya Şehir Hastanesi'nde bu sabah itibarıyla acil ve poliklinik alanında hizmet verilmeye başlandı.

İl Sağlık Müdürü Koç basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koç açılan hastane hakkında şu bilgileri verdi: "5 Ağustos itibarıyla Konya Şehir Hastanemizde acil ve polikliniklerimizde hasta kabulüne başlamış bulunuyoruz. Uzun süredir beklediğimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali olan hastanemizi Konya’da da açmaktan çok mutluyuz. İnşallah 838 yataklı ilk etabıyla hizmete başlıyoruz. Yıl sonuna kadar da ikinci etabı olan 1250 yatağı tamamlanan kısmıyla hizmet vermeye devam edeceğiz"

Koç koronavirüste yoğun bir süreç geçirildiğini ve yoğun bakım hastalarının taşınmaya başlandığını açıkladı. Ayrıca vatandaşların bugünden itibaren MHRS sistemi ile randevu alabileceklerini duyurdu. 

PANDEMİDE YOĞUN BİR SÜREÇ YAŞANIYOR
Konya'da pandemide yoğun bir süreçten geçildiğini belirten Koç, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesini tamamen pandemi hastanesi olarak hizmete devam edeceğini bildirdi. Ayrıca bu hafta itibariyle ameliyatlara da başlanacak. Koç:"Konya koronavirüsle ilgili yoğun bir dönem yaşıyor ancak diğer acil durumlarda vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.


"EĞER BU HIZDA GİDERSE BİR ŞEHİR HASTANESİ DAHA OLSA YETMEZ"
Yatak ve yoğun bakım yoğunluğu olduğunun altını çizen Koç vatandaşları dikkatli olmaları konusunda şöyle uyardı: "Yatak ve yoğum bakım yoğunluğumuz var ama 'yer yok' diye bir şey yok. Şu anda bayram itibarıyla da ekiplerimizle devamlı olarak irtibat halindeyim. 'Hiçbir hasta hiçbir hastanede mağdur oldu' yatırılamadı' diye bir durum olmadı. Pandemiyi güzel bir şekilde yönetiyoruz ancak vatandaşlarımızdan ricamız; maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. O nedenle dikkatli olmalıyız. Bizim şu anda yatak, yoğum bakım sorunumuz yok. Şehir Hastanemizi bu nedenle temiz hastane olarak devam ettirmek istiyoruz. İnşallah vatandaşlarımız daha çok dikkat ederse diğer hastanelerimiz de en kısa sürede normale dönecektir"


'İL DIŞINDA KONYA'YA HASTA GELİYOR' İDDİALARINI YALANLADI
İl dışından Konya'ya hasta getirildiği yönündeki iddialara da cevap veren Mehmet Koç, "Kesinlikle başka bir ilden otobüslerle özel araçlarla hasta transferi yoktur. Bu tamamen sosyal medyada sağlık sistemimizi veya sağlık yönetimlerimizi zora sokmaya çalışanların uydurduğu bir şehir efsanesidir." dedi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.