Konya Valiliği Şefkat Tepe'yi yasakladı

Konya Valiliği Şefkat Tepe'yi yasakladı

KONYA Valiliği, Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' isimli dizinin çekimlerine yasak getirirken, yasağa gerekçe olarak Hz. Muhammed'i ilişkin görüntülerin medyada tepkilere neden olmasını gösterdi

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisinin çekimleri için il merkezi ve ilçelerinde verilen onayın Konya Valiliği tarafından 19 Şubat 2014 tarihinde '682' sayılı onay ile iptal edildiği belirtildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dizi çekimlerinin iptaline gerekçe olarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına giren mekanlarda yapılan çekimlerin Müze Müdürlüğü’ne önceden bilgi verilmemesi ayrıca ilgili mekanlarda temizlik ve tamirat gibi çalışmaların müze uzmanı denetiminde yapılmamasının yanı sıra 25 Ocak’ta yayınlanan bölümde Hz. Muhammed’e ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında tepkilere neden olması gösterildi.

 

FAKSLA BİLDİRİLDİ

 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 22 Ağustos 2013 tarihinde '3302' sayı ile ilgili verilen dizi çekim izni onayının iptal edildiğini kendilerine geçilen faksla öğrendiğini belirten filmin yapımcısı Salih Asan, Konya Valiliği'nin bu kararını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

 

Samanyolu TV olarak 7 yıldan bu yana Konya'da dizi çektiklerini belirten Asan, 'Daha önce 'Tek Türkiye' adlı diziyi hayata geçirdik, şimdi de 'Şefkat Tepe' dizisini çekiyoruz. Çekim için ilin yöneticilerine müracaatta bulunuruz ve valilik onaylarsa dizi çekimlerine başlarız' dedi. Konya Valiliği'nin verdiği kararı anlamanın mümkün olmadığını belirten Asan, şunları söyledi:

 

'Şefkat Tepe, dizisinin hedef, misyonu belli. 30 yıldır bu ülkede teröre kan veriyoruz. Terör insanların canını, kanını alıyor. Terörle mücadele devlet politikası olması gereken bir iş. Samanyolu Yayın Grubu terörle mücadelede taşın altına eline değil gövdesini koydu. 7 yıl önce Tek Türkiye dizisiyle, şöyle misyon edindi; 'Bu ülke insanından dağa çıkmış olan varsa onu indirelim. Dağa çıkmak düşüncesi olan varsa, onu da bundan vazgeçirelim. Bu topraklarda herkes etnik kimliğinden utanmadan özgürce yaşasın.' İki dizimiz de bu amaca hizmet etti ve milletimiz teveccühünü gösterdi. Son dönemlerde asıl hedefi bu olan bu dizi devlet eliyle sonlandırılmak isteniyor.'

 

Ören yerlerindeki çekimler sırasında bugüne kadar iddia edildiği gibi doğada tahribat yapmadıklarını savunan Asan, 5-6 yıl önce şikayetler olduğunu, Kültür Müdürlüğü yetkililerinin incelemede bulunduklarını, heyet raporunda tabiata zarar vermediklerinin yazıldığını anlattı.

 

Salih Asan, müze yetkilileri ile dekor olarak koyulan malzemelerin oradan alınmasına karar verdiklerini, kendilerine ulaşan gerekçede, çekim yapılan yerlerin hor kullanıldığına yönelik yer alan ifadenin yanlış olduğunu söyledi.

 

Asan, eleştiri konusu olan Hz. Muhammed sahnesinde ise bombalı saldırıda kurtulan ağır yaralı 'Yüzbaşı Serdar'ın rüyasında Peygamberi görmesinin kurgu olduğunu ve peygamberin bir nur halesi şeklinde gösterildiğini söyledi. Salih Asan, dizi çekimlerinin bugün devam ettiğini belirterek, "Kararı ilgili birimlerimize ilettik. Değerlendireceğiz, ne yapacağımıza ona göre karar vereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.