Konya'da büyük facia: Çocuklar yanarak öldü

Konya'da büyük facia: Çocuklar yanarak öldü

Konya’da bu sabah saatlerinde büyük bir facia yaşandı. Konya’nın Karatay İlçesi’nde 4 çocuk çıkan yangında hayatını kaybetti.

Karatay’da Suriyeli bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangın sonucunda 4 çocuk yaşamını yitirdi.

Facia sabah saat 07.35 sıralarında Karatay’ın Aziziye Mahallesi Şehri Ayin Sokağında bulunan 3 katlı bir apartmanın çatı katındaki dairede meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; Baba Hüseyin El Abdullah işe gittikten sonra anne Fatima El Abdullah, dört çocuğunu evde bırakıp alışverişe çıktı. Alışverişten dönen anne, evden dumanlar yükseldiğini görünce hemen mahalle sakinlerinden yardım istedi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken mahalle sakinleri, Rim El Abdullah (11), Velid El Abdullah (10), Hasan El Abdullah (5) ve Muhammed El Abdullah'ı (4) çatı katından dışarı çıkardı.

Dört çocuk da yoğun dumandan etkilenirken ve bir çocukta yanıkların oluştuğu kaydedildi. Çocuklar ambulanslar ile en yakın hastaneye kaldırıldı. 4 kardeş hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlk belirlemelere göre yangının sobadan çıktığı ifade edildi. 4 kardeşten 10 yaşındaki Velid El Abdullah'ın engelli olduğu belirtildi.

konyada-yangin.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.