Konya’da otobüs duraklarında afiş skandalı

Konya’da otobüs duraklarında afiş skandalı

Konya'daki otobüs duraklarında nefret söylemleri dolu afişler sosyal medyayı ikiye böldü

Konya’da sabah işe gitmek için otobüs duraklarına giden halk akıl almaz bir olayla karşılaştı. Otobüs duraklarında bulunan bilboardlara Maide 51 suresinden, 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin' ifadesinin yer aldığı ilanlar asılmıştı.

Maide 51 Suresi’nde geçen ve bilboard için bastırılan ilanda “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, O’da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez.” ifadeleri yer almakta.

Saadet Partisi’nin gençlik kolları Anadolu Gençlik Derneği ve yine partiye yakınlığıyla bilinen Milli Gençlik Vakfı imzası taşıyan afişler sosyal medyada tartışma konusu ve Trend Topic (TT) oldu.

Tartışmacılar hoşgörü dini olan İslam dininin bu kadar çarpıtılmasından rahatsız olduklarını dile getirerek, bu söylemlerin nefret dolu olduğunu ve halkı galeyana çağırdığını belirttiler.

Bir başka iddia da afişin bulunduğu belediye billboardlarının Wall isimli firmanın bir Alman firması olduğu ve Konya Belediyesi’nin bu ikiyüzlülüğe nasıl izin verdiği yönünde oldu. Anlaşılan o ki Konya Belediyesi’nde kafalar karışık….!

yorum1.JPG

 

 

yorum2.JPG

 

yorum3.JPG

 

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum