Koray Aydın Meral Akşener kavgası kızışıyor

Koray Aydın Meral Akşener kavgası kızışıyor

Koray Aydın'ın Meral Akşener'i tasfiye etmek için başlattığı operasyona karşı Akşener'in de karşı hamlede bulunduğu öğrenildi.

İP'te sular durulmuyor. Parti içinde fraksiyonların, FETÖ'cülerin ve solcuların iktidar kavgası hızlanırken, en büyük çatışma Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Meral Akşener arasında yaşanmaya başladı. İki siyasi figürün parti içinde her ne kadar birliktelik görüntüsü verseler de perde gerisinde amansız bir mücadele ve çatışma içerisinde oldukları belirtiliyor.

Meral Akşener'in AK Parti ile ittifak konusunda yaptığı görüşmeler ve görüşmelerde mutabık kaldıkları noktalar çoğalınca Koray Aydın cephesi de partiye tamamen hakim olma operasyonunu hızlandırdığı öğrenildi. Siyasi kulisler, Meral Akşener'in Cumhur İttifakı'na geçerek İP'teki zayıf olan konumunu güçlendirerek Koray Aydın ve ekibini tasfiye edeceği iddiaları ile çalkalanıyor. Durumu gören Koray Aydın'ın ise karşı harekete geçerek Meral Akşener'i Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olabileceğini açıkladı. Millet İttifakı'nın Akşener konusunda mutabık kalmaması durumunda İp'in adayı olabileceğini de açıklayan Aydın, bu taktiği ile Meral Akşener'i kendi siyasi kaderinde yol ayırımına getirdiği öne sürülüyor.

Meral Akşener'in İyi Parti'den cumhurbaşkanı adayı olması halinde yüzde 5'in altında oy alacağı bütün kamuoyu araştırmalarında ortaya çıkmış durumda. Akşener'in alacağı oy, İP'in aldığı oy oranının yarısının altında kalıyor. Ayrıca parti teşkilatlarının Koray Aydın'ın kontrolünde olmasından dolayı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Akşener için çalışmayacakları da ortaya atılan iddialardan biri.

Akşener'in seçime girerek yüzde 5'in altında oy alması onu Genel Başkanlık koltuğunda bir saat dahi tutamayacağını, Cumhurbaşkanı adayı olmaması halinde de yaşayacağı hüsran aynı koltukta yine oturamayacağının farkında olduğunu herkes biliyor.

Koray Aydın'ın başlattığı operasyonda her hal ü karda kaybedeceğini gören Meral Akşener'in siyasi geleceğini kurtarmak için AK Parti ile temasa geçtiği belirtiliyor. AK Parti yöneticileri ile bir kaç temas gerçekleştiren Akşener'in devlet ve hükümet içinde güçlü bir koltuk istediği de iddia ediyor Ankara kulisleri. Erdoğan'ın bu istege hiç bir şartta sıcak bakmadığı, Akşener'in Cumhur ittifakına dahil edilmesi konusunu yakın çevresi ile müzakere ettiği öre sürülüyor.

Diğer yandan İyi Parti'deki FETÖ'cü kanadın hala harekete geçmemiş olması da ilgi ile takip edildiği belirtiliyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.