Koray Aydın’dan FLAŞ itiraf: Bize oy kaybettirdi

Koray Aydın’dan FLAŞ itiraf: Bize oy kaybettirdi

İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın çok konuşulacak bir itirafta bulundu. İşte ayrıntılar;

Koray Aydın, 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce’nin söylemlerinin İYİ Parti’ye oy kaybettirdiğini ifade etti.

İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın, 24 Haziran seçim sürecinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin söyleminin İYİ Parti'ye oy kaybettirdiğini ileri sürdü.

Koray Aydın, "Sayın Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri, Diyarbakır'a gidip 'Kürtçe eğitim, Lazca eğitim' demesi İYİ Parti'ye gelen oyların hızla MHP'ye dönmesine neden oldu. Çünkü bu mitingler, bu sözler mütedeyyin seçmeni korkuttu” dedi.

Koray Aydın Sözcü’den Özlem Gürses'e önemli açıklamalar yaptı.

Ülkücü hareketin gençlik kollarına 15 yaşında giren Aydın, siyasette 48 yılını bitirdiğini belirterek “Ben hayatımda korku ikliminin bu kadar egemen olduğu bir seçim yaşamadım” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile olan selamlaşmasını “Siyasi nezaket” olarak açıklayan Aydın, “Şu anda Genel Başkan tartışması olmayan tek parti İYİ Parti'dir, Sayın Meral Akşener'in sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.

İNCE'NİN SÖYLEMİ İYİ PARTİ'YE OY KAYBETTİRDİ

– İYİ Parti olarak CHP ile bir gerginlik mi yaşıyorsunuz?

Hayır. O bir seçim ittifakı idi, bitti. İlkeler çerçevesinde bu partilerle ortak anlayışımız aynen devam ediyor. İlkeler oy kaybettirmez, oy kaybetmemizin başka nedenleri var. Aldığımız siyasi pozisyonda eksiklerimiz oldu, bir takım söylemler de bize zarar verdi.

– Ne gibi?

AKP seçmeni içinde yüzde 10'u geçen, uygulamalardan son derece rahatsız olan, mütedeyyin ve muhafazakar bir kitle var. Sayın Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri, Diyarbakır'a gidip “Kürtçe eğitim, Lazca eğitim” demesi İYİ Parti'ye gelen oyların hızla MHP'ye dönmesine neden oldu. Çünkü bu mitingler, bu sözler mütedeyyin seçmeni korkuttu. Burada bir etken daha var, CHP tarafından dile getirilen “İlk turda kazanıyoruz” söylemi."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.