Koray Aydın'dan KHK isyanı!

Koray Aydın'dan KHK isyanı!

MHP Genel Başkan Adaylarından Koray Aydın OHAL'e dayanılarak çıkartılan yeni KHK ile YSK'nın eşitliğe aykırı yayınlara ceza verme yetkisinin kaldırıldığını ve yandaş medyaya dikensiz gül bahçesi kurulduğunu açıkladı. Aydın, 'Evet diyenlerin konuşturulduğu

İktidarın OHAL’e dayanarak çıkarttığı ve seçim boyunca televizyonları YSK’nın denetiminden çıkarıp RTÜK’e bağlayan yeni KHK’ya tepkiler sürüyor.

 

MHP Genel Başkan Adaylarından Koray Aydın, yaptığı yazılı bir açıklama ile bu duruma isyan ederek, “YSK’nın eşitliğe aykırı yayınlara ceza verme yetkisi kaldırılmış, yandaş medyaya dikensiz gül bahçesi kurulmuştur. Evet diyenlerin konuşturulduğu, hayır diyenlerin susturulduğu bir seçimin neresi adil olacaktır?” dedi.

 

Koray Aydın, Başkanlık Referandumunun OHAL şartlarında yapılmasının şimdiden ciddi bir toplumsal kamplaşma ve kutuplaşma yarattığını da ifade ederek, AKP Hükümetini bu fırsatçı ve haksız uygulamalardan derhal vazgeçmeye ve sağduyuyla hareket etmeye çağırdı.

 

Devlet idaresinin adalet, eşitlik ve ciddiyet istediğini ve her şeyden önce devlet aklının gereği olan milli birliği tesis edecek politikaların izlenmesini zorunlu kıldığını söyleyen Koray Aydın, “Böylesi bir hassasiyete sahip olmayanlar, er ya da geç, önce Türk Milleti’nin iradesinden, daha sonra da şaşmaz bir hüküm verici olan tarihin sorgusundan geçecek ve hüküm giyeceklerdir. Türk milleti, kendi hür iradesini yönlendirmeye, çelmeye ve baskı altına almaya yönelik bütün oyunları bozacak ve tek adam yönetimine referandumda “hayır” diyerek, tarihi bir ders verecektir” dedi.

 

 

Koray Aydın’ın basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

 

YSK’NIN EŞİTLİĞE AYKIRI YAYINLARA CEZA VERME YETKİSİ KALDIRILMIŞ,

YANDAŞ MEDYAYA DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ KURULMUŞTUR

 

Bilindiği üzere, demokrasiyi ve milli iradeyi yerle bir etmeyi amaçlayan 15 Temmuz hain darbe girişimi, pek çok açıdan ülkemiz için ciddi hassasiyetler oluşturmuştur. Bu hassasiyetlerden kaynaklı olarak, olağanüstü hâl rejimi uygulamaya konmuş ve yürürlükteki pek çok düzenleme, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yoluyla değiştirilmiştir.

 

Artık ülkeyi KHK yoluyla yöneten iktidar, 15 yıllık süreçte sıklıkla başvurduğu “torba yasa” mantığıyla “torba KHK”lar çıkarmayı alışkanlık hâline getirmiştir.

 

Son olarak 9 Şubat 2017 tarihinde çıkarılan 687 sayılı KHK ile Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerde eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan özel radyo ve TV'leri denetleme ve ceza verme yetkisi kaldırılmıştır.

 

Anayasal bir kurum olan YSK’nın yetkilerinin KHK ile kısıtlanması ya da bir bölümünün kaldırılması açıkça anayasaya aykırıdır.

 

Yapılan düzenlemeyle yayın durdurma ve para cezası gibi tehditlerden kurtulmuş olan yandaş medya organları için artık dikensiz bir gül bahçesi kurulmuştur.

 

“EVET” DİYENLERİN KONUŞTURULDUĞU, “HAYIR” DİYENLERİN SUSTURULDUĞU BİR SEÇİMİN NERESİ ADİL OLACAKTIR?

 

Hatırlanacağı üzere “eşitlik ilkesine ve seçim kurallarına aykırı yayın yapma, muhalefete yer vermeme” gibi gerekçelerle 1 Kasım 2015 genel seçimleri sürecinde, yaklaşık 600 kez uygulanan cezalar, artık verilemeyecektir!

 

Yandaş medya organları, sadece “Evet” yönünde yayın yapabilecek; dengeli ve adil bir yayın politikası izleme zorunluluğu olmadan, YSK’nın denetim baskısını hissetmeden istedikleri sazı çalabileceklerdir!

 

Ayrıca, bundan önceki tecrübelerden bildiğimiz üzere, kaynak göstermeksizin pek çok haber yapabilecek ve akla ziyan komplo teorileriyle seçmenin kafasını bulandırarak tercihlerine nüfuz etme gayretine gireceklerdir.

 

Anayasa değişiklik teklifinin mantığına sirayet eden kuvvetler birliği ve denetimsizlik anlayışının tipik bir yansıması olan bu düzenlemeyle yani denetimin ortadan kalkmasıyla ve cezalandırmanın son bulmasıyla yandaş medya, söz konusu eylemlerinde de hiçbir sınır tanımayacaktır.

 

Çıkarılan KHK, anayasanın teminatı altında olan halkın özgür ve doğru haber alma hakkına çok büyük bir darbe vurmuş, referandum seçimlerine daha şimdiden gölge düşürmüştür.

 

“Evet” diyenlerin konuşturulduğu, “hayır” diyenlerin susturulduğu bir seçimin neresi adil olacaktır?

 

“Evet” diyenlere her türlü imkânın pervasızca sunulduğu, “hayır” diyenlerin elinin kolunun bağlandığı bir seçimin neresi eşit olacaktır?

 

Bu şartlarda Türk milletinin iradesinin hür, eşit ve adil bir şekilde tecelli etmesi nasıl mümkün olacaktır?

 

 

 

“OHAL ŞARTLARINDA SEÇİM YAPILMAYACAK” SÖYLEMİ YALAN OLMUŞ, UYGULAMA İKTİDARIN LEHİNDE FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR

 

 

Anayasa değişiklik teklifi ülkemizin gündemine girdiğinden bu yana yaptığımız uyarılarda da belirttiğimiz üzere, bu değişiklik teklifi, daha şimdiden ciddi bir toplumsal kamplaşma ve kutuplaşma yaratmıştır.

 

Mevcut iktidar, böylesi bir iklimi engellemek yerine bu ve benzeri düzenlemelerle yangına körükle gitmektedir. Vatandaşlarımız arasına ekilen bu nifak tohumları, halk oylamasının sonucundan bağımsız olarak millî birliğimizi yaralayacak ve onarılması zor bir duruma sokacaktır.

 

Daha önce 'OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı' gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz” diyen Sayın Başbakan’ın söylemi boşa düşmüş, uygulama iktidarın tercihi lehinde fırsata dönüştürülmüştür.

 

 

TÜRK MİLLETİ BASKILARA “HAYIR” DİYECEK VE TARİHİ BİR DERS VERECEKTİR

 

Referandum sürecindeki gerginliğin ve tahribatın emareleri başta, içine doğup varlığımızı adadığımız MHP ve Ülkücü Hareket olmak üzere, aziz Türk Milleti’nin diğer fertleri arasında da görülmeye başlanmıştır.

 

AKP Hükümeti, bu fırsatçı ve haksız uygulamalardan derhal vazgeçmeli; sağduyuyla hareket etmelidir.

 

Devlet idaresi adalet ister, eşitlik ister, ciddiyet ister ve her şeyden önce devlet aklının gereği olan milli birliği tesis edecek politikaların izlenmesini zorunlu kılar.

 

Böylesi bir hassasiyete sahip olmayanlar, er ya da geç, önce Türk Milleti’nin iradesinden, daha sonra da şaşmaz bir hüküm verici olan tarihin sorgusundan geçecek ve hüküm giyeceklerdir.

 

Türk milleti, kendi hür iradesini yönlendirmeye, çelmeye ve baskı altına almaya yönelik bütün oyunları bozacak ve tek adam yönetimine referandumda “hayır” diyerek, tarihi bir ders verecektir. (11 Şubat 2017)

 

 

Koray AYDIN

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı

19, 21, 24 ve 25. Dönem MHP Milletvekili

 


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.