Korku filmi 'Kiki'nin çekimleri başlıyor

Korku filmi 'Kiki'nin çekimleri başlıyor

Türkiye'nin Alfred Hitchcock’u olarak tanınan senarist, yönetmen ve oyuncu Mustafa Miraç Kaya, yapımcılığında Emrah Akyüz imzası bulunan 'Kiki' isimli sinema filminin hazırlıklarını tamamladı.

'Kiki' isimli sinema filminin, korku ve dram tarzında bir yapım olacağını vurgulayan Mustafa Miraç Kaya, ezber bozacağız iddiasında bulundu.

 

Sinema filminin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu sözlerine ekleyen Kaya “Bende emeği olan hiç kimseyi ömrüm boyunca unutmadım, 'Kiki' isimli filmimde kamera karşısına hocalığımı yapmış olan Yaşar Aydınlıoğlu, Türkan Kılınç ve Reyhan İlhan ile geçmenin onurunu yaşıyorum, oyunculuk sektörüne büyük katkıları olan bu 3 isim aradığımda sorgusuz sualsiz, bana inandıkları ve güvendikleri için geldiler, bu benim için başka bir motivasyon oldu. Bugüne kadar yaptığım her şeyi unuttum ve sizde unutun 'Kiki' filmi benim için büyük gurur olacak” dedi.

 

Filmde ayrıca Elif Çapkın, Ahmet Elbistanlı, Müzeyyen Paksoy, Seçkin Şahin ve  Şenay Gürsoy gibi isimler rol alıyor.  Okuma provaları tamamlanan 'Kiki' isimli sinema filminin çekimleri 18 Kasım itibariyle başlıyor.

 

Mustafa Miraç Kaya kimdir?

 

15 Kasım 1985 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta Öğretimim’ini Afet İnan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştiren Kaya lise eğitimini Yenimahalle Anadolu ve Anadolu Teknik Lisesi’nde gerçekleştirdi.Üniversitede ise önce Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde tamamlayan Kaya daha sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Tarihi Bölümünü tamamlanmıştır. Ailesinin en küçük bireyi olan Kaya’nın Miraç Tuna adında bir oğlu vardır. Sanatla ilk tanışması ilköğretim yıllarında oynadığı tiyatro ile başlamıştır. Daha sonra dansa merak salan Kaya, Lise döneminde Ata Spor Klubü'ne kayıt olmuş ve burada aldığı lisanslarla katıldığı yarışmalarda

-Modern Dans / Ankara 2.si

-Modern Dans / Türkiye 2.si

-Latin American ve Modern Çiftlerde Avrupa 3.sü

-Sportif aerobıc 6’lı erkeklerde Türkiye 1. Liği gibi dereceler almıştır. Lise dönemlerinden sonra sanata olan hayranlığı bitmeyen Kaya, çocuk oyunları yazmaya başlamış ve ilk oyunu olan 'Barış Kervanı' isimli oyunu, mezun olduğu ilkokuldaki öğrencilerle beraber sahne demiş ve ödül almıştır.

Daha sonra senaryo yazmaya başlayan Kaya ilk önce 'ADAK' isimli filmini yazmıştır, daha sonra ise oyunculuk deneyiminde merak salan Kaya, 'There is Efteni' isimli filmini yazmış ve yine aynı filmde Cihan karakterini canlandırmıştır. Sonrasında sırası ile 'Cin Çeşmesi' filminde senarist ve başrol olan Kaya bu filmde Emrah karakterini oynarken ardından yazdığı 'Kabus' filminde, senarist oyuncu ve yönetmen olmuştur. Bu filmde Doğan karakteri ile sevenleriyle buluşan Kaya hemen ardından 'El Ummar Cin Yuvasında' Miraç karakteri, 'Uçurum' filminde Halil karakteri ile karşımıza çıkarken filmlerinin senaristliğini oyunculuğunu ve yönetmenliğini yapmıştır.

Arka arkaya vizyona giren bu filmlerle adından bahsettiren 'Kaya Laneti Cin' filminin Senaristi, 'Kafes', 'Ümmü Sübyan', 'Kafirun' gibi filmlerinde yönetmen ve senaristliğini yapmıştır.

'Mazlum Kuzey 2' filminde Güvenlik Hayati karakteri ile karşımıza gelen Kaya projelerine devam ediyor. 2019 yılında 'Kulyas Lanetin Bedeli' filmi senaryosu ile başarı elde eden Kaya, ayrıca oyuncu eğitmenliği, senaryo eğitmenliği yapmakta ve oyuncu koçluğunda yapmaktadır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.