'Korkumuzdan araba alamıyoruz' diyen Diyanet'in VIP araçları ortaya çıktı!

'Korkumuzdan araba alamıyoruz' diyen Diyanet'in VIP araçları ortaya çıktı!

'Kamuoyu tepkisinden çekindiğimiz bir araba bile alamıyoruz' diye yakınan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde kamuoyu tepkisi nedeni ile “Korkumuzdan araba bile alamıyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Ancak Ali Erbaş’ın bu açıklamasının aksine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın araç filosunun lüks araç filosu olan şirketler ile yarışacak genişlikte olduğu ortaya çıktı. Buna göre hali hazırda Diyanet İşleri Başkanlığı otoparkında ikisi VİP minibüs olmak üzere 53 araç bulunuyor.

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, başkanlığın otoparkı adeta doldu taştı.

Başkanlığın Ankara’daki merkezinde 38 adet binek otomobil iki adet minibüs, bir adet midibas, iki adet otobüs, bir adet canlı yayın aracı, bir adet de pikap bulunduğu ifade edildi. Merkez otoparkta ayrıca bir adet cenaze aracı ve bir adet de çevre temizleme aracının olduğu kaydedildi. Verilere göre, Diyanet’in resmi hizmetleri için merkez otoparkında duran araçların arasında bir adet de VIP minibüs yer aldı.

Diyanet’in kullanımına sunulan Türkiye Diyanet Vakfı’na ait araç sayısı da dikkati çekti. Buna göre vakfın envanterine üç adet binek otomobil, bir adet ambulans ve bir adet de VIP minibüs yazıldı. TDV’ye ait ancak Diyanet’in kullanımında olan VIP minibüs sayısı ikiye ulaştı. Kurumun 2021 yılı boyunca 20’si midibüs, 40’ı otobüs, üçü ise midibüs/otobüs olmak üzere toplam 64 kiralık araç kullandı. Araçların toplam koltuk kapasitesinin bin 455 kişi olduğu bildirildi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.