Korkutan açıklama: Yeni deprem bekleniyor

Korkutan açıklama: Yeni deprem bekleniyor

Prof. Dr. Süha Özden, Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi ve önemli açıklamalar yaptı

Dün yaşanan Erzincan merkezli 6.8'lik depremden sonra yeni depremler olabileceği açıklandı.

Kocaeli depreminden 2 ay sonra 7.2 yeni bir deprem olduğunu hatırlatan Süha Özden uyarıda bulundu.

18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Özden, Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özden, "Doğu Anadolu fayı ya da Kuzey Anadolu fayı bu iki önemli fay sistemi üzerinde her zaman 7'ye ulaşan kimi zaman da 7'yi geçen önemli depremler yaşadık.

Depremden sonra her zaman söylüyoruz, artçılar olacaktır. Bu artçılarda 6 ve 6'yı geçebilir, risk sürüyor. Yeni bir deprem oluşabilir.

Bu segment üzerinde bir enerji açığa çıkmıştır ancak bu segment ile birlikte Doğu Anadolu fayı üzerinde birkaç segment var. Bir enerjiyi göremiyoruz. Ne kadar birikti ve ne kadarı açığa çıktı bilemiyoruz. Dolayısıyla 6.8'lik bir depremle orada bir enerjinin açığa çıkmış olma ihtimali çok yüksek" diye konuştu.

Deprem anında sakinliğin korunmasını önemle vurgulayan Özden "Sakin ve dingin hareket etmek zorundayız ve önümüzdeki birkaç saatlik süre içerisinde binalardan uzak durmalıyız. Başka noktalarda hareketlilik var mı bunu gözlemlememiz gerekiyor.

 

KOCAELİ DEPREMİNDEN SONRA

Hatırlatmakta fayda var, Kocaeli'nde 7.4 büyüklüğünde bir deprem olduktan 2 ay sonra ise 7.2'lik bir başka deprem gerçekleşmişti. 

Dolasıyla bunları düşündüğünüz zaman bir sonraki segmentte enerjiyi transfer etme olasılığı olabilir. Bu fay sistemi Arap levhasını ve Anadolu levhasını sınırlandıran çok önemli bir fay hattıdır" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.