Korona günlerinde elektrik şirketleri halkı karanlıkta bıraktı!

Korona günlerinde elektrik şirketleri halkı karanlıkta bıraktı!

Ekonomik olarak herkesin sıkıntı yaşadığı koronavirüs salgını günlerinde 900 bin hanenin borcundan dolayı elektriği kesildiği, 118 bin hanenin ise borçlarından ötürü icralık olduğu belirlendi.

Koronavirüs salgını günlerinde toplumsal dayanışma ile dar gelirli vatandaşlara destek olunurken, enerji şirketleri vatandaşı karanlıkta bıraktı ve icraya verdi.

Elektrik dağıtım şirketleri, salgın döneminde de fatura ödemelerini ertelemedi ve çok sayıda vatandaşın elektriği kesildi.

FATURALARI ÖDEYEMEYENLERİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ!

Edinilen bilgilere göre, Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın bu konudaki soru önergesini yanıtladı. Bakan, Türkiye'de elektrik abonelerine her dönem 59 milyon 238 bin 582 adet fatura gönderildiğini ve 2020 Şubat aynı sonu itibarıyla bunlardan yüzde 1.52'sinin faturaları ödeyemediği için elektriklerinin kesildiğini açıkladı.

Borcundan dolayı icraya verilenlerin de yüzde 0.2 olduğunu belirtti. Önerge sahibi Yavuzyılmaz “Tarımsal sulama nedeniyle çiftçinin 2 milyar lira elektrik borcu bu hesaba dahil değil” dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.