Korona hastalarının bulunduğu yoğun bakımda yangın çıktı

Korona hastalarının bulunduğu yoğun bakımda yangın çıktı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde yangın çıktı. 14 ( Covid-19) koronavirüs hastasının tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesi boşaltıldı

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, serviste tedavi gören 14 hastadan 9'u tahliye edilerek, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderildi.

Yangın, öğle saatlerinde koronavirüs hastalarının yattığı Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nin bulunduğu birinci katta çıktı.

Malatya Valisi Aydın Baruş yangının bir yoğun bakım hastasının tedavi gördüğü yatağın elektrik aksamındaki arızadan dolayı çıktığını açıkladı. Baruş sözkonusu hastanın vücudunda yanıklar olduğunu açıkladı.

Vali Baruş yaptığı açıklamada yangının saat 14.45'te bir hastanın yatağında çıktığını ve dumanın servisi kapladığını belirterek, şunları kaydetti:

 

"Bu bölümde toplam 14 covid hastamız yoğun bakım tedavisi görüyor. Yangının meydana geldiği yatakta yatan hastamızın kol, bacak ve karın bölgesinde birinci ve ikinci derece yanık mevcut. Ancak şu anda durumu iyi. Bu bölümde yatan diğer hastalarımızda herhangi bir problem olmadı. Diğer odalarda herhangi bir hasar yok. Sadece yangının çıktığı o odadaki yatakta meydana gelen bir hasar var. Buradaki 14 hastamızdan 9'u Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Bu hastalarımızdan biri entübe durumdaydı, onun da durumu stabil şu anda. Diğer hastalarımızın tedavisine burada devam ediliyor. Şu anda olumsuz bir durum yok. Hasta yakınlarımız merak etmesinler. Kendilerine zaten ulaşıldı, haber verildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma süreci başlamış durumda. Bundan sonraki süreçte olayın neden kaynaklandığı, kusur ve eksiklikler tespit edilerek, ona göre işlem yapılacak."

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.