Korona virüsü iyi gelen ilaç bulundu mu? Ivermectin (İvermektin) nedir?

Korona virüsü iyi gelen ilaç bulundu mu? Ivermectin (İvermektin) nedir?

Korona virüsü iyi gelen ilaç bulundu mu? Ivermectin (İvermektin) nedir?

Yeni tip koronavirüs tedavisiyle ilgili çalışmalar tüm dünyada devam ederken dün Avusturalya'dan müjdeli haber gelmiş, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda korona virüsü 48 saat içinde öldüren ilacın keşfedildiğini açıklamıştı.

Başer paylaşımında, “Avustralya’da IVERMECTİN adlı antiparaziter ilacın labratuar şartlarında 48 saat içinde COVID 19 u öldürdüğü gösterdi. En kısa zamanda klinik çalışmaların yapılması ve sonuçların olumlu çıkması halinde insanlık büyük bir beladan kurtulacak” demişti.

İlacın insanlar üzerinde hangi dozda kullanılması gerektiğine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Başer, “Ne zaman sonuçlanacağına ilişkin kesin tarih vermek mümkün değil” dedi.

“Şuan için yapabileceğimiz şey, Ivermectin’in klinik sonuçlarını beklemek” diyen Başer, Çin’de ve Almanya’da Kovid-19’a karşı başarılı sonuç veren Remdeilim isimli ilacın da Türkiye’de Covid-19’a karşı kullanıldığını hatırlattı.

Peki nedir Ivermectin (İvermektin ) ?

İvermektin, birçok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Buna baş biti, uyuz, nehir körlüğü, strongiloidiazis, trikuriazis, askariazis ve lenfatik filariasis dahildir. Dış istilalar için ağızdan alınabilir veya cilde uygulanabilir. Göz kullanımından kaçınılmalıdır. Kaynak: Wikipedia (İngilizce) Ivermectin oral tablet, marka ilaç ve jenerik ilaç olarak mevcuttur. Marka adı: Stromectol. Ivermectin ayrıca cildinize uyguladığınız bir krem ve losyon olarak gelir. Ivermectin oral tablet, bağırsak sisteminizin, cildinizin ve gözlerinizin paraziter enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır.

Ivermectin İlaç ne İşe Yarar ?

Ivermectin oral tablet, parazit enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Bunlar bağırsak sisteminizin, cildinizin ve gözlerinizin paraziter enfeksiyonlarını içerir.

Ivermectin Ne için Kullanılır ?

İvermektin, anti-parazitik ilaçlar adı verilen bir ilaç sınıfına aittir. Bir ilaç sınıfı, benzer şekilde çalışan bir grup ilaçtır. Bu ilaçlar genellikle benzer durumları tedavi etmek için kullanılır.

Ivermectin oral tablet, parazit içindeki parçalara bağlanarak çalışır. Sonunda paraziti felç eder ve öldürür veya yetişkin parazitlerinin bir süre larva yapmasını önler. Bu enfeksiyonunuzu tedavi eder.

Ivermectin Yan Etkileri

Bu ilacın yan etkileri, tedavi edilen duruma bağlıdır.

Bu ilacın bağırsak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanıldığında daha yaygın yan etkileri şunlardır:

yorgunluk

enerji kaybı

karın ağrısı

iştah kaybı

mide bulantısı

kusma

ishal

baş dönmesi

uyku hali veya uyuşukluk

kaşıntı

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.