Korona virüsü Türkiye’ye bakın nasıl yayılmış; Koronavirüsün Türkiye’ye yayılma hikayesi

Korona virüsü Türkiye’ye bakın nasıl yayılmış; Koronavirüsün Türkiye’ye yayılma hikayesi

Koronavirüs salgınına yakalanan kişilerin hikayelerinden, beyanlarından yola çıkılarak salgının yayılma noktaları belirlendi.

Gün be gün Sağlık Bakanlığının hazırladığı ve kamuoyu ile paylaştığı grafikler ve haritalar sayesinde artık bazı analizleri yapmak daha kolay bir hale geldi. En son Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu ile toplantısından sonra İllere Göre Koronavirüsü Dağılımı Haritası; virüse yakalananların analiziyle salgının nasıl yayıldığı ortaya çıkardı: Covid-19 İstanbul ve İzmir’e Avrupa’dan, Anadolu’ya umreden dönenlerden, Doğu ve Güneydoğu’ya büyük şehirlerden gelenler ile İran ve Irak’la temastan, Akdeniz’e Avrupa ve diğer illerden, Karadeniz’e Avrupa’dan ve büyük şehirlerden taşınmış durumda.

 

harita1-001.jpg

 

Koronavirüs salgınına yakalanan kişilerin hikâyelerinden, beyanlarından yola çıkılarak salgının yayılma noktaları belirlendi. Buna göre İstanbul ve İzmir’e hastalık ilk olarak Avrupa’dan gelenlerden taşındı, yayılma da Avrupa’dan gelenlerle başladı. İstanbul’dan da şehirler arası geçişler nedeniyle virüs Kocaeli, Ankara olmak üzere farklı 4-5 ile taşınmış oldu.

 

virus-yayillma.jpg

 

ANADOLUDA İLK TEMAS UMRECİLERDEN

Yine yapılan analizlerde Anadolu’ya salgının yayılmasının ise umreden gelenlerden kaynaklandığı ortaya çıktı. Özellikle ilk gelen ve yurtlarda karantinaya alınmayan kafilede bulunanlarda ve bu kişilerin temasından salgının ortaya çıktığı belirlendi.

KARADENİZ’DE İLK TEMAS AVRUPA’DAN VE BÜYÜK İLLERDEN

Karadeniz illerine Avrupa’dan gelen gurbetçiler ile İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlerden gelenlerle salgın taşındı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA İLK TEMAS

Doğu ve Güneydoğu illerinde ise büyük şehirlerden gelenlerin yanı sıra İran ve Irak temasından da vakalar görülmeye başlandı.

AKDENİZ BÖLGESİ’NDE İLK TEMAS AVRUPA VE BÜYÜK İLLERDEN

Başta Antalya olmak üzere Akdeniz illerine de Avrupa ve büyük şehirlerden okulların kapanmasıyla gelenlerle birlikte salgın ortaya çıktığı bilgilerine ulaşıldı.

y-tube-deneme.png

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.