Koronadan koruduğu iddia edilen Aspirin Ecza depolarında tükendi! Peki gerçekten işe yarıyor mu?

Koronadan koruduğu iddia edilen Aspirin Ecza depolarında tükendi! Peki gerçekten işe yarıyor mu?

Aspirinin koronavirüsten koruduğunu duyan Bulgar turistler, Edirne’deki eczanelere akın etti. Peki Aspirin gerçekten işe yarıyor mu?

Son günlerde aspirinin kan sulandırıcı ve pıhtı önleyici özelliğine sahip olmasından dolayı koronavirüsten koruduğu iddia ediliyor.

Öyle ki bu iddiaların ortaya çıkmasının ardından günübirlik alışveriş için Edirne'ye gelen Bulgarlar eczanelere akın edip, aspirin almaya başladı.

Bulgaristan'ın 1 Eylül itibariyle karantina sürecini kaldırmasının ardından, Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgarlar, son günlerde ülkelerinde koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine, Edirne'deki eczanelere akın etmeye başladı.

Özellikle bazı bilim insanlarının virüse karşı pıhtılaşmayı önleme özelliğiyle iyi geleceğini öne sürdüğü aspirini kutu kutu alan Bulgar ziyaretçiler, bu noktada satışları da ikiye katladı. Bulgar turistlerin, aspirine rağbeti yükseltmesiyle ecza depolarında da ilacın 100 miligramlık formları tükendi. Eczanelere Bulgarca bilgilendirici afişler asıldı.

 

ecza.jpg

 

PEKİ ASPİRİN GERÇEKTEN DE KORONADAN KORUYOR MU?

 

Her ne kadar Aspirinin koronavirüsü önlediği iddia edilse de bu konuda kesin bir bulgu yok. Hatta hasta olunmadığı halde gereksiz ve aşırı aspirin kullanımının olası zararlarına dikkat çekiliyor. Ancak bir kişi koronavirüse yakalandığında acaba aspirin alması, işe yarayabilir mi?

İşte İngiltere'de, bu soruya yanıt aranıyor. Deneysel bir çalışma başlatıldı. 2 bin koronavirüs hastasına günde 150 miligram aspirin verilecek ve sonuçlar takip edilecek.

Deneyin; İngiltere'de bugüne kadarki en geniş kapsamlı ilaç denemesi olacağı belirtiliyor.

Araştırmaya katılan 2 bin gönüllü günde 150 miligram aspirin alacak ve bu süreçte sağlık durumlarında yaşadıkları değişiklikler gözlemlenecek.

 

AMERİKA ASPİRİNİN KORONA RİSKİNİ AZALTTIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

 

Amerika Birleşik Devletleri'nde daha önce yapılan araştırmada ise aspirin kullanımının hastaneye yatma, yoğun bakıma kaldırılma ve ölüm riskini azalttığı öne sürülmüştü. Ancak aspirin koronavirüsten koruyor demek için henüz çok erken.

Aspirin, kanda pıhtılaşmayı önlüyor. Korona virüs hastalarında pıhtılaşma görüldüğü için, tedavide de etkili olduğu düşünülüyor.

Aspirin, soğuk algınlığı, grip ya da bazı romatizmal hastalıklarda kas, eklem ve hafif baş ağrılarını gidermek ve ateşi düşürmek için kullanılıyor.

Etken maddesi asetilsalisilik asit olan ilaç, belli yaşın üzerindekilere kalp krizi ve felç riskini önlemek için kan sulandırıcı olarak da veriliyor. Ancak aspirin aynı zamanda vücutta kanama riskini artırıyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.