Koronadan korunmak için nasıl beslenmek gerekir?

Koronadan korunmak için nasıl beslenmek gerekir?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten (Covid-19) korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Bunun için nasıl beslenmeliyiz? Hangi besinleri tüketmeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz?

Son bir yıldır korona virüs salgınından nasıl beslenmek gerektiği en çok tartışılan konuların başında geliyor.

Diyetisyen Gizem Gençyürek, korona virüs salgını sırasında uygulanabilecek önemli bir diyet hakkında bilgilendirmede bulundu. Kaynak Yeniçağ: Bağışıklık sistemini kalkan gibi yapıyor. Uzmanından korona diyeti Korona virüs salgını başta fiziksel sağlığı olmak ruhsal sağlığı da etkiledi. Salgın nedeniyle birçok insan daha fazla evde vakit geçirmeye ve daha fazla yemek yemeye başladı. Bu da fazla kiloların beraberinde gelmesine neden oldu. Ancak uzmanlar hem kilonuzu koruyacak hem de bağışıklığınızı güçlü tutacak diyet yöntemlerinin olduğunu belirtiyor.

Milliyet’e açıklama yapan Diyetisyen Gizem Gençyürek, korona diyeti ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kaynak Yeniçağ: Bağışıklık sistemini kalkan gibi yapıyor. Uzmanından korona diyeti Gençyürek, korona virüs salgınında hem kilosunu korumak hem de bağışıklığını güçlü tutmak isteyenlere şu önerilerde bulundu:

SU TÜKETMEK ÇOK ÖNEMLİ

İlk olarak dengeli bir beslenme şart. Özellikle kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği gibi ana öğünlerde et, süt, tahıl, meyve-sebze olan 4 temel besin grubuna yer vermeliyiz. Su tüketimi de çok önemli. Kilo X 35 ml formülü ile (50 kilo olan birisi için 50x35=1750 ml) herkes kişisel su ihtiyacını belirleyip her gün en az ihtiyacı olan suyu tüketmeli. Özellikle zerdeçal, taze sebze-meyve, mantar, karnabahar, yeşil çay, keten tohumu, yaban mersini, Hindistan cevizi, sarımsak, yoğurt gibi bağışıklık güçlendirme üzerine olumlu katkısı olan besinleri mutlaka her gün tüketmeliyiz.

ALERJİSİ OLANLAR DİKKAT ETMELİ

Ancak bu öneriler sağlıklı bireyler için verilmekte olup, özel beslenme gerektiren hastalığı olan kişilerin mutlaka bir uzmana danıştıktan sonra tüketmesi gerekmektedir. Bu besinlere karşı bir hassasiyeti/alerjisi olan kişilerin tüketmemesi gerekiyor. Aynı zamanda önerilen miktarlar haricinde tüketim de kişinin yaşamını olumsuz etkileyebilir.

Örneğin; günde en fazla 1 yemek kaşığı önerilen zerdeçalı bizler daha faydalı olsun diye 3-4 yemek kaşığı tüketmeye kalkarsak sağlığımız için tehlikeli hale gelecektir.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.