Koronanın yol haritası ortaya çıktı! İşte Türkiye’ye virüs bulaştıran 2 ülke

Koronanın yol haritası ortaya çıktı! İşte Türkiye’ye virüs bulaştıran 2 ülke

Türk Tabipler Birliği Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu,  Türkiye'de görülen koronavirüsün genetik yapısına ilişkin bir inceleme gerçekleştirdi ve bu konuda hazırlanan raporu kamuoyuna duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, Kovid-19 pandemisine yönelik hazırlanan iki aylık değerlendirme raporunu kamuoyuna duyurdu.

Raporda, Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısının incelenmesi sonucu Kovid-19'un ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve İran kökenli olduğu vurgulandı.

144 sayfalık raporda ise, Türkiye'nin milyon kişi başına günlük doğrulanmış ölüm sayısı bakımından ilk 30 günde İran ile benzerlik gösterdiği, daha sonra günlük ölüm sayısının İran'dan düşük seyrettiği, Bulgaristan ve Yunanistan'da ise günlük doğrulanmış ölüm sayısının Türkiye'den düşük olduğu bilgileri dikkat çekti.

 

HİDROKSİKLOROKİNİN TEDAVİDEKİ ETKİSİ


Raporda diğer dikkat çeken kısımlardan birini de "hidroksiklorokin" etken maddeli ilacın etkinliğine yönelik belirsizlik olduğuna vurgu yapılan kısımlar oluşturdu.

 

Bu kısımda şu ifadelere yer verildi:

 

"Laboratuvar ortamındaki çalışmalarda gösterilmiş olmasına rağmen klinikte sınırlı sayıda kontrollü çalışma mevcuttur ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar çelişkilidir. Çin'de yapılan çalışmada Klorokin'in Kovid-19 hastalığında zatürre gelişimini önlediği, radyolojik bulguların iyileşmesinde etkili olduğu, PCR negatifleşme süresini kısalttığı ve hastalık seyrini iyileştirdiği gösterilmiştir.

Çin'de yapılan başka bir kontrollü çalışmada ise 'hidroksiklorokin'in Kovid-19 hastalığında konvansiyonel tedaviye göre başarısı ve güvenilirliği araştırılmıştır. Bu çalışma sonucunda 'hidroksiklorokin' tedavisinin yedinci gün sonunda viral yükü azaltmadığı gösterilmiştir." 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.