Koronavirüs aşısı olanlara ömür boyu tazminat ödenecek!

Koronavirüs aşısı olanlara ömür boyu tazminat ödenecek!

Almanya'da koronavirüs karşıtı aşılara dava açanlar, mahkemenin yolunu tutunca haklı çıktı. Ülkede koronavirüs aşısını yaptırdığı için sağlık sorunları yaşadığını iddia eden 301 kişiye ömür boyu tazminat parası ödenecek.

2020 yılında neredeyse tüm dünyayı esir alan koronavirüs karşıtı aşıların yan etkileri sebebiyle şimdiye dek 301 adet tazminat başvurusunun onaylanmış olduğu Almanya'da başvuruları kabul edilen kişilere ömür boyu olmak üzere her ay 164 ila 854 euro arasında ödeme gerçekleştirilecek.

Yetkili birimlerde eğer gerekli görülürse bu kişilerin tedavilerinin masrafını da devlet karşılayacak.

 

AŞILAR ÇEŞİTLİ RAHATSIZLIKLARI ÜRETTİ


Almanya'da aşı ve ilaçlara onay veren yetkili kurum Paul Ehrlich Enstitüsü'nün (PEI) aşılama komplikasyonları listesinde bulunan belirtilere göre Covid-19 aşıları kalp rahatsızlıkları, kan pıhtılaşması, yüz felci, Guillain-Barre sendromu adı verilen kas rahatsızlığı, işitme bozukluğu ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklara yol açıyor. PEI raporuna göre 2022 Haziran ayına kadar 323 bin 684 şüpheli yan etki ve aşılama komplikasyonu vakası bildirildi. Aynı döneme kadar olan verilerin incelendiği raporda, can kaybı ve aşılar arasında bağlantı tespit edilen 120 vaka olduğu belirtildi.


185 KİŞİ MAHKEMEDE


Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden 185 kişi aşı üreticilerine karşı mahkemelere başvurdu. Davaların ilkinin 28 Nisan'da Frankfurt Bölge Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

 

'SORUMLULUĞUMUZU CİDDİYE ALIYORUZ'


Konuyla ilgili aşı üreticisi Biontech tarafından yapılan açıklamada, Biontech aşısının incelenen vakalardaki sağlık sorunlarıyla ilgili bir bağlantısı bulunmadığının kanıtlandığı belirtilerek, "Bir aşı üreticisi olarak sorumluluğumuzu çok ciddiye alıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.