Koronavirüs (Covid-19) aşısının fiyatı açıklandı

Koronavirüs (Covid-19) aşısının fiyatı açıklandı

Kasım 2019 tarihinden beri bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs için bir çok ülke aşı geliştirmeye çalışıyor. ABD'de geliştirilen aşının piyasa değeri açıklandı. İşte detaylar...

Aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının piyasa değerini açıklandı.  ABD ile yapılan anlaşmada bir doz aşının 19,5 dolar (159 TL) olacağı bildirildi.

Koronavirüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucusu olduğu BioNTech ve ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’in, gelen olumlu verilerinin ardından bu ay içinde ABD'ye koronavirüs aşısı için onay başvurusunu sunacakları belirtildi.

Pfizer, ABD hükümeti ile Temmuz ayında 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İki doz halinde uygulanan bu aşının ABD’deki fiyatlandırılmasında doz başına 159 TL, iki dozunun ise 318 TL olacağı bildirildi.

 

ALMANYA AŞI İÇİN 2021 TARİHİNİ VERDİ

Almanya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aşının 2021’in ilk çeyreğinden önce alınmayacağı ifade edildi. Açıklamada, “Olumlu bir risk-fayda oranının teyit edilebileceği varsayılırsa, ilk onayların en erken 2021’in ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor” denildi.

Öte yandan Rusya ve Çin'in de aşı çalışmalarında sona geldiği ancak henüz piyasaya çıkarmak için hazır olmadığı biliniyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.