Koronavirüs mutasyona uğradı! 30 mutasyonun 19'u daha önce görülmedi

Koronavirüs mutasyona uğradı! 30 mutasyonun 19'u daha önce görülmedi

Çin’de yapılan yeni bir araştırmada, yeni tip corona virüsün (Covid-19) geçen yıldan bu yana onlarca kez mutasyona uğradığı ve şiddetleri değişken olan en az 30 farklı türe ayrıldığı ortaya çıktı.

Çin'de yapılan bir araştırmaya göre, 30 farklı yeni tip corona virüs (Covid-19) türü olabilir. Zhejiang Üniversitesi araştırmacıları, Covid-19’un geçen yıl hayvanlardan insanlara atlamasından bu yana onlarca kez mutasyona uğradığını açıkladı.

"30 TÜRE AYRILDI, 19'U DAHA ÖNCE GÖRÜLMEDİ"
Bilim insanları, yaşları 4 ay ile 71 arasında değişen bir grup Covid-19 hastasını inceledi ve 19'u daha önce hiç görülmemiş 30 mutasyonu ortaya çıkardı. Buna göre, bazı mutasyonlar virüsün vücuttaki hücreleri istila etme yeteneğini arttırırken, diğerleri hastalığın hücreleri öldürmesine ve daha hızlı çoğalmasına yardımcı oldu.

EN ÖLÜMCÜLÜ AVRUPA'YA YAYILDI

South China Morning Post’un haberinde, en ölümcül mutasyonların Avrupa'ya yayılmış olanlara, daha zayıf mutasyonların ise Washington Eyaleti gibi ABD'nin bazı bölgelerinde dolaşanlara benzediği belirtildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE GÖRE MUTASYON GEÇİRİYOR
Bununla birlikte bilim insanları, virüslerin farklı popülasyonlardaki bağışıklık sistemi direncinin üstesinden gelmek için sürekli olarak mutasyona uğradığını söyledi.

"EN AGRESİF TÜR, EN ZAYIFTAN 270 KAT DAHA FAZLA VİRAL YÜK OLUŞTURUYOR"
Sonuçlara göre en agresif corona virüs türü, en az güçlü tipin 270 katına kadar viral yük oluşturdu. Profesör Li ve ekibi, en yüksek viral yükü üreten mutasyonun 'daha yüksek hücre ölüm oranına' yol açtığını açıkladı.


Araştırmacılar, üniversitenin bulunduğu Çin’in Zhejiang kentinde en ölümcül mutasyonlardan bazılarını bulduğunu ve bu mutasyonların, ABD’nin salgın merkez üssü New York'a yayılmadan önce İtalya ve İspanya gibi çok sayıda Avrupa ülkesinde de görüldüğünü bildirdi.
 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.