Koronavirüs Türkiye'ye nasıl yayıldı? İşte adım adım yayılma rotası

Koronavirüs Türkiye'ye nasıl yayıldı? İşte adım adım yayılma rotası

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (covid-19) ülkemizde de can almaya devam ediyor. Bir araştırma şirketi ise koronavİrüsün en çok görüldüğü ülkelerden Türkiye’ye gelen insanların Türkiye içi dolaşımlarını bir haritayl

Koronavirüsün yayılmasını engellemek için salgın başladığı andan beri insanların zorunlu durumlar dışında evden çıkmaması isteniyor.

KORONAVİRÜSÜN EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELERDEN GELENLERİN YOL HARİTASI

Veloxity isimli şirket, koronavirüsün en çok görüldüğü ülkelerden Türkiye’ye gelen insanların yol haritalarını izledi.

 

 

EN ÇOK YOLCU İSTANBUL'A GELDİ

Mobil müşteri deneyimi hizmeti sunan Veloxity, koronavirüsün en çok görüldüğü İtalya, Almanya, İran, İspanya ve Suudi Arabistan’dan gelen yolcuların Türkiye’de hangi illeri ziyaret ettiğini görüyoruz.

DOĞU'DA İSE VAN

Verilere göre, her 5 ülkeden en fazla yolcunun durağı İstanbul olmuş. Almanya’dan gelen kişilerin Türkiye’nin neredeyse her iline uğradığı görülürken, İran’dan gelen yolcuların en fazla uğradığı iller ise Doğu illeri oldu. Bu iller arasında ise en fazla İran’dan gelen yolcuyu misafir eden ise Van olarak görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 92 kişi yaşamını yitirdi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.