Koronavirüsle yoğun bakımda 20 gün savaşan sunucu ve eşi canlı yayına çıktı

Koronavirüsle yoğun bakımda 20 gün savaşan sunucu ve eşi canlı yayına çıktı

Teve2 kanalında 'Çok Gezenti' programını hazırlayıp sunan Burak Akkul ve eşi Seda Akkul koronavirüsle olan mücadelelerini Ahmet Hakan'ın programı 'Tarafsız Bölge'de anlattı

CNNTÜRK'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programı bu akşam Prof. necmettin Ünal, Prof. Reşit Mıstık ve Prof. Celalettin Kocatürk'ün yanı sıra koronavirüs hastalığı ile savaşan ünlü sunucu Burak Akkul ve eşi Seda Akkul'u programına konuk etti.

 

Canlı yayına evlerinden bağlanan çift başına gelenleri Ahmet Hakan ve konuklarıyla paylaştı.

 

Burak Akkul, 20 gün boyunca entübe şekilde yoğun bakımda kaldığını ve bu anlamda entübe şekilde Türkiye'de en fazla süreyle tedavi gören hastalardan biri olduğunu ifade etti.

 

Virüsü nereden aldığını bilmediğini söyleyen Akkul, önce Londra'da sonra da Türkiye'de hastaneye gittiklerini ancak hastalığın anlaşılmadığını söyledi. Ancak son olarak 41.2 ateşle hastaneye gidince Kartal Devlet Hastanesi'nde Dr. Mehmet Altıntaş tarafından tedavi altına alındığından bahsetti. 

 

Koronavirüs hastalığını daha az semptomla atlatan Seda Akkul da eşinin yoğun bakıma girmesiyle kendi durumunun  daha kötüleştiği açıklamasını yaptı. Ayrıca Çin'den gelen ilacın sunucuda kullanıldığı da programda dile getirildi.

 

Burak Akkul "Uyutulmadan önce durumunun farkında mıydın?" sorusuna şu cevabı verdi: "Senede 1 kere bademcik iltihabı oluyordum. Alışkındım. Öyle bir hastalığın tedavisinde olduğunu düşündüm. Ama "sizi uyutucağız" noktasına gelindiğinde akciğerde ilerleyen kötü bir durum vardı. "Akciğere yayılmış" dediler. 

Eşi Seda; "Burak uyutulmak istemedi. Benim tavsiyemle uyutuldu" dedi. "Uyursam geri kalkamayabilirim" korkusuyla konuştu. Ben de eşi olarak tedavinin bu şekilde olması gerekiyor dedim. O da geri döneceğine söz verdi ve döndü" diye konuştu. Burak Akkul ise, "20 gün uyutulacağımı bilmiyordum" açıklamasını yaptı.

 

Necmettin Ünal ise neden bu tür hastaların yoğun bakıma alınması gerektiğini ve ne tip işlemler yapıldığını anlattı. Burak Akkul ise yoğun bakım süreci ve ondan önceki 5 günü net olarak hatırlamadığını kaydetti.  Ayrıca Ünal, Akkul'a bol bol hareket yapmasını tavsiye etti.

1korona-066.jpg1youtube-119.jpg

siyasetcafe.com

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.