Koronavirüsten öldüğü açıklanan Burhan Kuzu cinayete mi kurban gitti?

Koronavirüsten öldüğü açıklanan Burhan Kuzu cinayete mi kurban gitti?

Zindaşti vakasının kilit ismi olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 65 yaşındaki AK Parti'li eski vekil Burhan Kuzu'nun cinayete kurban gittiği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 65 yaşındaki AK Parti'li eski vekil Burhan Kuzu'nun ani ölümü, pek çok kişinin kafasında aynı soruyu uyandırdı: “Kuzu susturuldu mu?”

Koronavinüse yakalanarak aniden hayatını kaybeden Burhan Kuzu, Türkiye açısından çok önemli olan Zindaşti vakasındaki kilit isimdi.

Bu nedenle, ani ölümü sosyal medyada, “Acaba öldürüldü mü?” sorusunun hızla yayılmasına yol açtı.

6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 3 adamıyla “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve ‘FETÖ üyeliği’ suçlarından tutuklanmıştı.

Altı ay tutuklu kalan Zindaşti, bir gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti.

Savcılık tahliyeye itiraz etse de Zindaşti ve adamlarına bir daha ulaşılamamıştı. İddiaya göre eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yapmıştı.

Hakkında başlatılan soruşturma sonucu Kuzu için “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu vaka Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini yakından ilgilendiren ve büyük skandallara gebe bir vaka olduğu için, Kuzu’nun susturulmuş olma ihtimali pek çok kişinin aklına takıldı.

 

TİMUR SOYKAN KUZU’NUN NEDEN KRİTİK İSİM OLDUĞUNU YAZDI

 

Öte yandan, konuya en hakim isimlerden gazeteci Timur Soykan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili önemli yorumlarda bulundu.

 

Soykan şunları yazdı:

 

'Burhan Kuzu, ölümünün ardından haklı olarak Zindaşti’nin skandal tahliyesiyle anılıyor. Bu konuda bir bilgiselin arşivde durmasında fayda var. Çünkü bu çok büyük skandal ile ilgili verebileceği pek çok bilgi vardı ve bu konuda imalarda bulunmuştu.

2. Önce olayı hatırlayalım. Zindaşti, 6 Nisan 2018’de gözaltına alındı ve tutuklandı. Uyuşturucu baronu Çetin Koç’a yönelik Dubai’deki suikast, İstanbul’da GEM TV’nin İranlı sahibi Saeed Karimian ile ortağının öldürülmesinin arasında olduğu olaylardan suçlanıyordu.

3. Zindaşti’nin uzun süre tutuklu kalacağı düşünülüyordu. Ancak tutuklanmasından 6 ay sonra İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından tahliye edildi. Tahliye kararı akşam saat 20.00 sıralarında, yani mesai bittikten sonra verilmişti.

4. Zindaşti ve sağ kolu Ekrem Öztunç, jet hızıyla bırakıldı. Tahliyeye itiraz edildiğinde kayıplara karışmışlardı. Zindaşti, uyuşturucu baronu olduğu öne sürülen Orhan Ünğan’la savaş halindeydi. Ünğan, Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürüldüğü saldırıyı azmettirmekten tutukluydu.

5. Zindaşti’nin tahliyesinden 6 ay sonra Orhan Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, İstanbul Bağdat Caddesi’nde başından iki kurşunla vurularak öldürüldü. Bu sırada İlhan Ünğan, Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürüldüğü saldırının firari sanığıydı ve güya hakkında arama kararı vardı.

6. Hakim Cevdet Özcan’ın Burhan Kuzu’nun siyasi baskısıyla tahliye kararı verdiğine yönelik sözlerini ilk kez Fatih Altaylı yazdı. Burhan Kuzu, Altaylı’ya bir mektup göndererek Zindaşti’yi hiç tanımadığını, hiç görüşmediğini savundu.

7. Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek, Burhan Kuzu’nun Zindaşti ile Ankara’da yemek yerken çekilmiş fotoğraflarını ortaya çıkardı. Burhan Kuzu, “Bu haberi yayınlamak Cumhuriyet için hiç iyi olmaz” diyerek tehdit ettikten sonra, “Sadece bir kez görüştüm” dedi.

8. Zehra Özdilek, Burhan Kuzu’nun Zindaşti ve Ekrem Öztunç ile defalarca telefon görüşmesi yaptığını ve mesajlaştığını ortaya koyan HTS kayıtlarını ortaya çıkardı. Hatta Ekrem Öztunç, 2016’da gözaltına alındığında telefonunda Burhan Kuzu ile mesajları vardı.

9. İddiaya göre; bu mesajlarda Ekrem Öztunç, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki bir ihale için Burhan Kuzu’dan yardım istiyordu. Naji Sharifi Zindaşti’yi kast ederek “Naci ile yanınıza gelelim. 10 dakika konuşalım. Bal ve ilacı da aldım” yazmıştı.

10. Burhan Kuzu, bu mesajları hatırlamadığını, HTS kayıtlarını açıklamanın suç olduğunu söylemişti. Zindaşti’yi Türkiye’ye yatırım yapacak bir iş adamı olarak tanıdığını, vatandaşlık için yardımcı olmak istediğini ancak sıkıntı olduğunu öğrenince bıraktığını söylemişti.

11. Zindaşti’nin tahliyesi için yargıya baskı yapmadığını savunan Burhan Kuzu’yu hakimler ve savcı yalanladı. HSK’nın başlattığı soruşturmada Cevdet Özcan, kendisini Burhan Kuzu’nun arayıp tahliye kararı vermesini istediğini anlattı.

12. HSK müfettişine tanık olarak ifade veren savcı, hakim Cevdet Özcan’ı çok endişeli gördüğünü söyleyip şantaj ya da baskı altında olmasından şüphelendiğini dile getirdi. Bunu sorması üzerine Cevdet Özcan’ın “Burhan Kuzu çok baskı yapıyor” dediğini anlatmıştı.

13. Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliye kararını inceleyecek İstanbul 6. Sulh Ceza’nın hakimini de aramıştı. Bu hakim tanık olarak ifadesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden aranıp “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu sizinle görüşecek” denildiğini söyledi.

14. Bu görüşmede Burhan Kuzu, Zindaşti dosyasından bahsetmiş ve tahliye edilmesi gerektiğini anlatmıştı. Bir başka hakim ise Burhan Kuzu’nun avukatının çat kapı odasına geldiğini ve “İtirazı inceleyecek hakim hangi kanattan” diye sorduğunu ifade etti.

15. Bu hakim ayrıca avukatın kendisini Burhan Kuzu ile telefonda görüştürmek istediğini söyledi. HSK soruşturmasına göre; Burhan Kuzu, Hakim Cevdet Özcan’a Zindaşti’nin tahliyesinin Türkiye, İran ilişkileri için önemli olduğunu da anlatmıştı.

16. Burhan Kuzu ifadesinde kendisine FETÖ’nün kumpas kurmuş olabileceğini sık sık dile getirdi. 15 Temmuz Darbe girişimi başarılı olsa öldürülecek ilk 5 kişi arasında olduğunu söyledi. Oysa geçmişte Fethullah Gülen ile çekilmiş çok sayıda fotoğrafı vardı.

17. Burhan Kuzu ifadelerinde imalarda da bulunuyordu. “Zindaşti’nin tahliyesinde başka saikler söz konusu olmasını gizlemek için benim ismim ön plana çıkarılarak gerçek durumlar gizlenmeye çalışılıyor. Bilgiye dayalı değil ama benim tahminim, kanaatim budur” diyordu.

18. Ayrıca Hakim Cevdet Özcan, Zindaşti’nin tahliyesi karşılığında 3.5 milyon dolar rüşvet almakla suçlanmıştı. Burhan Kuzu, kendisinin bu durumdan haberdar olmadığını, bu noktaya bakılması gerektiğini de vurguluyordu.

19. Burhan Kuzu, tahliyede adli kontrol şartı olmasına karşın Zindaşti’nin yurtdışına kaçmasının kolluk güçlerinin sorumluluğu olduğunu anlatıyordu. Hakim Cevdet Özcan ise tahliye kararı vereceğinin bilinmesine karşın dosyanın kendi nöbetine denk getirildiğini savundu.

20. Hepsini yazmaya kalksak bilgiseli onlarca madde daha uzatmak gerekir. Zindaşti’nin tahliyesiyle ilgili soruşturma fezlekesinden tutuklama kararındaki suçlamalara kadar her adımda şüpheler var. Burhan Kuzu’nun bu konuda çok sözü olabilirdi. Ama artık yok…

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum