Koronavirüsten ölen ilk Türk ile ilgili detaylar açıklandı

Koronavirüsten ölen ilk Türk ile ilgili detaylar açıklandı

Fransa'da koronavirüs nedeniyle ölen Halil Bıçkı isimli 64 yaşındaki Türk vatandaşı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Fransa'da koronavirüs nedeniyle ölen Halil Bıçkı isimli 64 yaşındaki Türk vatandaşı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Halil Bıçkı isimli Türk vatandaşı Fransa'da koronavirüsün ilk yayıldığı bölgede bu virüse yakalandı ve perşembe sabahı yaşamını yitirmişti. 

 

halil-bicki-koronavirus-siyasetcafe.jpg

 

CENAZENİN TÜRKİYE'YE GÖNDERİLMESİNE SICAK BAKILMIYOR

 

Dün doktor ve ailesi ölüm haberini duyurdu. Halil Bıçkı'nın ailesinin de virüsü taşıma ihtimali olduğu ancak henüz tespit edilemediği ve bu nedenle ailenin tedbir amaçlı evde oldukları öğrenildi.

Koronavirüs nedeniyle ölen Halil Bıçkı'nın cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesiyle ilgili ailenin talebi ise henüz yanıt almış değil. Çünkü otopsi işlemlerinin yanı sıra bazı güvenlik tedbirlerinin uygulanması gerekiyor. Ailesi, cenazenin Türkiye'ye gönderilmesine Fransız makamlarının çok sıcak bakmadığını söylüyor.

 

BİLANÇO AĞIRLAŞMAYA BAŞLADI

 

Fransa'da, İtalya'da, Avusturya'da, Belçika'da, İsviçre'ye doğru virüs ciddi manada yayılıyor. İtalya'da virüs önce kendisini gösterdi. Vaka sayısı 400'e yükseldi. 197 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

 

 

Fransa'da da bilanço ağırlaşmaya başladı. İtalya'daki yükseliş gibi Fransa'da da virüs yayılma hızı arttı. İtalya'dan sonra Avrupa'da en fazla koronavirüs vakasının bulunduğu ülke Fransa oldu. Şu ana kadar 613 kişide virüs tespit edildi. Bunlardan 9'u hayatını kaybetti. Bu da yüzde 1'den az bir oran.

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.