Koronavirüsün daha önce görülmeyen iki yeni belirtisi daha ortaya çıktı

Koronavirüsün daha önce görülmeyen iki yeni belirtisi daha ortaya çıktı

Dünyada toplam 1 milyon 700 bin kişiden fazla insanın yakalandığı Koronavirüsün bilinen belirtileri dışında iki yeni semptomu daha ortaya çıktı.

Amerikan Tabipler Birliği tarafından yayınlanan JAMA Neuology adlı tıp dergisinde yer verilen bir araştırmada, koronavirüsün şu ana kadar bilinenin dışında koordinasyon ve konuşma bozukluğu gibi iki yeni belirtisi daha ortaya çıktı.

Dünyada toplam 1 milyon 700 bin kişiden fazla insanın yakalandığı koronavirüs salgının bilinen belirtileri dışında iki yeni semptomuna daha rastlandığı açıklandı.

Amerikan Tabipler Birliği tarafından yayınlanan JAMA Neuology adlı tıp dergisinde yer verilen bir araştırmada, Kovid-19'a yakalanan Çinlilerin bir kısmında, şu ana kadar bilinen belirtilerin dışında koordinasyon ve konuşma bozukluğu gibi sorunların gözlemlendiği belirtildi.

 

NÖROLOJİK SEMPTOMLAR ORTAYA ÇIKTI


Makaleye göre, salgının çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentinde hastalığı kapan 214 kişi ile ilgili verileri inceleyen uzmanlar, tüm hastaların yüzde 36'sında, ağır geçirenlerinse yüzde 46'sında bir takım nörolojik semptomların görüldüğünü saptadı ve bunların bazılarını beyine kan dolaşımı bozukluğu, bilinç bulanıklığı ve kas güçsüzlüğü olarak sıraladı.

Bu belirtilerin yanı sıra hastaların koronavirüsün yol açtığı yüksek ateş, öksürük ve baş ağrısı gibi bilinen semptomlardan yakındığı ifade edildi. 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.