Korona'ya veda partisi düzenleyen ülke zor durumda

Korona'ya veda partisi düzenleyen ülke zor durumda

Çekya’da Covid-19 sağlık sisteminin üzerindeki baskıyı yoğunlaştırdı. Hastaneler neredeyse yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Öfkeli halk protestoların şiddetini de arttırdı. İşte Çekya’da yaşananlar…

Çekya ocak ayından itibaren zor günler geçiriyor. Vaka sayıları hızla artıyor. Birçok yerel hastane, koronavirüs hastalarını başka yerlere nakletmek zorunda kaldı. Hatta Almanya sınırına yakın başkent Prag'ın çevresindeki hastaneler artık hasta kabul edemez hale geldi. Bu ülkenin koronavirüsle mücadelede bugüne kadar yaşadığı en ağır durum.

Çekya Sağlık Bakanı Jan Blatny, 5 Mart itibariyle,1735'i yoğun bakımda olmak üzere 8153 Covid-19 hastasının hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Hastaneler ile ilgili söyledikleri ise durumun ne kadar kritik olduğunu özetliyor:

"Bazı bölgelerimizde hastanelerin kapasiteleri tükendi. Artık gerekli bakımı sağlayamıyorlar. Başka hastanelerden destek gelmedikçe yeni hastaları kabul etmeleri mümkün değil."

KOMŞU ÜLKELERDEN YARDIM ELİ

Böyle bir felaket karşısında Çekya son çare olarak komşu ülkelerden yardım talep etmek zorunda kaldı. İçişleri Bakanı Jan Hamacek'in aktardığına göre, Almanya, Covid-19 hastalarının tedavilerini üstlenmeyi teklif etti, 30 hastanın komşu ülkeye nakli için hazır olduğu belirtildi.

Çekya'ya yardım eli uzatan bir başka ülke de İsviçre… 20 hasta için İsviçre hastanelerinde yatak ayrıldı. 200 kadar hastanın sevk edilmesi için Polonya ile görüşmelerin de sürdüğü kaydedildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.