Köşk “şaibeli” taşımaz!

Köşk “şaibeli” taşımaz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mazisinde en ufak bir soru işareti olan, sicilinde en küçük bir olumsuz iz bulunan herhangi bir şahsın Cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığını taşımayacağını vurgulayarak,

“Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, yargıda hesap vermeden, milletle barışmadan Çankaya’ya çıkma teşebbüs akla ziyandır” dedi. MHP’nin 30 Mart seçim sürecinde gerekli mücadelesini yaptığını, hakkın ve hukukun çiğnenmemesi amacıyla olağanüstü gayret sergilediğini vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:

 

“Türk milleti Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacak ve 12’nci Cumhurbaşkanını direkt tayin edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek mevkiine kimlerin aday olacağı ve kimin seçileceği şimdilik belirsizliğini korusa da, tedavüle giren birçok isim hakkında serdedilen kanaatler gözlerden kaçmamaktadır. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına talip olduğu açıklamalarından, temaslarından ve niyetlerinden anlaşılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanıyla Başbakan arasında medya üzerinden yürüyen pazarlıkların karşılıklı görüşmeyle farklı bir mecraya gireceği, kendi aralarında varacakları bir karar için dönüm noktası olacağı ileri sürülmektedir. Bu ülkede özel şartları yerine getirebilen herkes Cumhurbaşkanlığına namzettir, sadece Başbakan için bu yol çoktan kapanmış ve tıkanmıştır. Türkiye’ye yakışan, millet ve devlet arasındaki bağı sağlamlaştırabilecek, ahlaklı, vicdanlı, adalete saygı duyan ve ayrımcılığa mesafeli duran değerli bir şahsiyetin ortaya çıkması için gerekli sorumluluk bilinci mutlaka sergilenecektir. Cumhurbaşkanlığı makamı kaçış ve kurtuluş yeri değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.