KPSS sınav sonuçları resmen açıklandı

KPSS sınav sonuçları resmen açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları resmen açıklandı. Memur adaylarının merakla beklediği KPSS sınavı sonucu bugün açıldı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sonuçlarını öğrenebilecekler. İşte haberin ayrıntıları;

KPSS sonuçları açıklaması, duyuru yapılmasını bekleyen adaylar tarafından sevinçle karşılandı. Yurt genelinde 3 milyon 498 bin adayın tercih aşamasına geçebilmek için merakla beklediği KPSS sonuçları, ÖSYM İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. Tercihlerin yapılacağı tarihi araştıran adaylar için ise ÖSYM beklenen tarihi açıkladı.

İşte KPSS Sonuçları ve tercih aşaması hakkında detaylı bilgiler:

20 Kasım’da rekor seviyede başvurunun olduğu KPSS sonuçları uzun bir bekleyişin ardında erişime açıldı. ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden sisteme giriş yapan memur adayları, KPSS ortaöğretim sonuçlarına kolayca erişebiliyor.

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SINAVA 3 MİLYON 294 BİN ADAY KATILDI

Son yılların en fazla katılımlı sınavları arasında yer alan KPSS ortaöğretim sınavının istatistikleri ÖSYM tarafından yayımlandı. 3 milyon 498 bin adayın müracaat ettiği sınavın katılım rakamını 3 milyon 294 bin olarak açıklayan ÖSYM, bin 354 sınav kağıdının geçersiz olarak değerlendirdiğini açıkladı. Buna ilaveten sınava başvuran fakat katılım göstermeyen kişilerin ise 203 bin olduğunu duyurdu.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2016 KPSS sonuçlarının açıklığa kavuşması ardından tercihlerin ne zaman başlayacağı sorusu gündeme geldi. Tercihlerle ilgili net bir tarih vermeyen ÖSMY, bu sürecin en doğru ve şekilde sonuçlanması için tercih kılavuzu yayımlayacağını duyurdu.

KPSS sınavına giren memur adayları sınavların hemen ardından KPSS sınav sonuçları için dört gözle gelecek haberi bekliyorlardı. Memur olmak için büyük bir heyecanla sonuçları bekleyen adaylara müjde verildi. KPSS tercihlerinin yapılacağı tarih ÖSYM tarafından açıklığa kavuştu. Tercih tarihlerinin açıklanmasının ardından, KPSS sınav sonuçları içinde artık çok az bir zaman kaldığı belli oldu. 21 Aralık tarihinde KPSS tercih kılavuzunu yayına alacak olan ÖSYM, açıklanmayan KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarını ise bu tarihten önce duyuracak.

Normal şartlar altında tüm sonuçların açıklanmasıyla birlikte yayımlanan KPSS tercihleri için ÖSYM'den tarih açıklaması geldi. 21 Aralık tarihinde KPSS tercih kılavuzunu yayına alacak olan ÖSYM, açıklanmayan KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarını ise bu tarihten önce duyuracak. Sonuç açıklamasının ardından itiraz süreçleri vs. gibi konular da dikkate alınırsa, sonuçların en geç 12 Aralık Pazartesi günü açıklanması beklenmektedir. Fakat bu yıl başvuru sayısının geçtiğimiz yıllara göre iki kat daha fazla olması nedeniyle sonuçların biraz geç açıklanması beklenebilir.

SONUÇLARA 10 GÜN İÇİNDE SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

KPSS sonuçlarının açıklanması ardından bireysel sonuçlarından şüphe duyan adaylar, 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.

Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.