'KPSS soruları 'Deep Web'de satıldı' iddiası! Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası suç duyurusunda bulunacak

'KPSS soruları 'Deep Web'de satıldı' iddiası! Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası suç duyurusunda bulunacak

Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası, KPSS sorularının sızdırılması iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Fetullahçıların yaptığı hileler ve soruları çalarak örgüt üyelerine sınavları kazandırması gibi bir travma geçmişi olan Türkiye, 2022 KPSS'sinde soruların belli yayıncılara önceden sağlandığı iddiasıyla sarsılıyor.

Soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında önceden sorulduğu iddiasının ardından soruların "deep web" üzerinden satışa sunulduğu iddiası öne sürüldü.

Paylaşılan ekran görüntülerinde KPSS sorularının 1000 dolar karşılığında satışa sunulduğu ve ödemelerin de sınavın ardından, satılan soruların doğru çıkması şartıyla gerçekleştirilmesine imkan tanıyan "Escrow" sistemi üzerinden yapıldığı görülüyor. Escrow sistemi üzerinden satış yapılması, tüm dünya ülkelerinde yasa dışı.

 

dvdvdvdvd-002.JPG

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

 

Öte yandan Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası'nın soruların sızdırılması iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

pps.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum