KPSS sorularını sızdırma davasında karar çıktı

KPSS sorularını sızdırma davasında karar çıktı

2010 yılında düzenlenen KPSS’de soruların sızdırıldığı gerekçesiyle yürütülen davada, 70 sanık için 14 yıl 7 aya kadar hapis cezası verildi.

Ankara’da görülen davada, sanıkların son sözlerinin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Buna göre 70 sanığa, 14 yıldan 7 aya kadar hapis cezası verildi.

Sanıklardan 60’u terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3’er ay hapisle cezalandırılırken, aynı suçtan mahkum edilen bir sanık hakkında ise etkin pişmanlık hükümleri uygulandı ve 1 yıl 10 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Silahlı terör örgütü üyeliğinden suçlu bulunan 36’sı, dolandırıcılık suçundan 8 yıl 4 ay, 7’si e 3 yıl 1 ay 15’er gün olmak üzere ayrıca cezalandırıldı. Dolandırıcılıktan ceza alan sanıklara ise kamu görevinden elde ettikleri gelirin iki katı para cezası verildi.

Mahkeme heyeti 20 sanığın beraatına karar verirken, firari olan 15 sanığın dosyasını ise ayırdı.

Darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdrülüğü’nü bombalayan pilot Sadullah Abra’nın eşi Reyhan Abra, terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı’na suikast yapmaya giden ekipte yer alan Haldun Gülmez’in eşi Kübra Gülmez ve Bahadır Sagun’un eşi Kübra Sagun’a ise 14 yıl 7’şer ay hapis cezası verildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.