Kredi kartı borçları ertelenecek mi, Hangi banka kredi kartı ödemesini erteledi?

Kredi kartı borçları ertelenecek mi, Hangi banka kredi kartı ödemesini erteledi?

Kredi kartları borçlarının ertelenmesi gündeme alınacak mı? GarantiBBVA bonus kredi kartı, İş Bankası Maksimum kredi kartı, ihtiyaç kredileri, konut ve ticari krediler ertelendi mi?

Koronavirüs nedeniyle kredi ödemeleri ve takipteki alacaklar ertelendi.

 

HANGİ BANKALAR KREDİ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ?

Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve VakıfBank destek paketleri açıkladı. Koronavirüs salgınının getirdiği mali zorlukları aşabilmek için müşterilerine sağladıkları kredi kolaylıklarını açıkladılar.

 

ERTELENEN KREDİLER NELERDİR?

Kredi olarak çekilen tün borçlar ertelendi.

Taşıt, ihtiyaç, konut, otomobil, emlak, kobi ve tüm ticari krediler belli şartlar dahilinde ertelendi.

KREDİ KART ÖDEMELERİ ERTELENDİ Mİ?

Şu ana kadar yanlı İş Bankası kredi kartı borçlarını erteledi.

 

PİYASALAR DURDU

Kapanan iş yerleri, üretimi durduran fabrikalar ve sokağa çıkmanın getirdiği risk piyasaları durdurdu.

 

BANKALAR DESTEK PAKETLERİ AÇIKLADI

Koronavirüs salgını nedeniyle bankalar da destek paketleri açıkladılar. İşte o açıklamalar:

HANGİ BANKA KREDİ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ?

 

Halkbank ve Ziraat Bankası kredi ödemelerini erteledi.

 

HALKBANK KREDİ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ

 

Atılacak adım Halkbank üzerinden gerçekleştirilecek. Esnaf ve sanatkarların bu bankaya olan kredi borçları, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

2020 yılı KDV tevkifatı ve SGK primleri Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6'şar ay ertelenmesine karar verildi. Bankalara kredi borcu bulunan ve borcunu ertelemek isteyen esnafların anapara ve faiz ödemeleri asgari 3 ay ertelenecek ve gerektiğinde firmalara da ilave finansman desteği sağlanacaktır. Halk Bankası'ndan kredi çekmiş olan ve korona virüs sebebiyle işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan eden esnafların Nisan, Mayıs ve Haziran ayları anapara ve faiz ödemeleri 3 aylığına faizsiz olarak ertelenecek. Kredi Garanti Fonu'nda limit 50 milyar TL'ye çekildi ve likide ihtiyacı bulunan esnafa verilecek. Ödeme güçlüğü çeken firmaların kredi siciline ise ''mücbir sebep'' notu düşülecek.

 

ZİRAAT BANKASI KREDİ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ

 

Ziraat Bankası korona virüsünün ekonomiye olan etkilerini azaltmak için 31 Mart’ta vadesi dolan kredileri erteleme kararı aldı.

 

Bankanın aldığı önlemler şöyle:

 

1) KREDİ BORÇLARI ERTELENİYOR

31.03.2020 tarihinde ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin talepleri üzerine söz konusu ödemeler ötelenecek.

 

2) NAKİT AKIŞI BOZULAN 6 AY ÖDEMEYECEK
Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan müşterilerimizin mevcut kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle, uygun vadeli yapılandırma uygulamalarının geliştirilmesine karar verildi.

 

3) 3 AYLIK PERSONEL MAAŞI İÇİN KREDİ
Personel maaşlarını, banka üzerinden ödeyen firmaların 2020 Şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamlarını azaltmamaları kaydıyla önümüzdeki 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı verilmesine imkan verildi.

 

4) İLAVE NAKİT KREDİ
Kredili müşterilerimiz tarafından banka üzerine keşide edilmiş çeklerinin ödenmesi amacıyla kullanılmak üzere genel kredi limitlerinin artırılarak ilave nakit kredi limiti tahsis edilecek.

 

5) İŞLETME SERMAYESİ İÇİN KREDİ
İşletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankanın kurumsal kredi kartı ve DBS limiti bulunan müşterilerin kurumsal kart limitlerinin artırılması, tedbirlerini bugünden itibaren uygulamaya alındı.

 

VAKIFBANK'TAN 9 MADDELİK DESTEK PAKETİ


Vakıfbank da, tüm dünyayı etkisi altına alan korona pandemisine yönelik attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nde (FİKKO) alınan tedbirler ve Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) tavsiye kararları doğrultusunda VakıfBank, müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla 9 maddelik destek paketini devreye aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalarımıza ise acil şifalar diliyoruz. VakıfBank olarak 65 yıldır toplumun her kesiminin yanında olduk. Bugün de birlik olmamız gereken zamanları yaşıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için zor olan bu süreçte hem iş dünyasının hem de bireysel müşterilerimizin yanında olmak üzere bir destek paketi hazırladık. Bu süreçten en az hasarla çıkmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.

 

Kredi vadelerinin ertelenmesinden mevcut kredilerin yeniden yapılandırılmasına kadar pek çok maddeyi barındıran pakette yer alan destekler ise şöyle:

 

1- Firmaların, 31 Mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanması,

2- İstihdam koruma amaçlı kredi taleplerini karşılamak amacıyla işletmelere '3 aylık maaş gideri' kadar uzun vadeli kredi kullandırılması,

3- İşletmelerin mevcut kredilerinin kendi nakit akışlarına uygun ve sektörel durumlarına göre ödemesiz dönemli olarak yeniden yapılandırılması,

4- Turizm ve şehir içi toplu taşıma dahil en çok etkilenen sektörlere özgü kredilerin 12 aya kadar ödemesiz dönemli olarak yapılandırılması,

5- Firmaların vergi, SGK gibi kamusal ödeme yükümlülüklerini kolaylaştırmak amacıyla nakit yönetim limitlerinin artırılarak, bu limitlerden yapılacak ödemelere 3 ay ödemesiz, 12 aya kadar taksit imkanı verilmesi,

6- Firmalara ait Business Kartlarda limit artırımına gidilerek, maliyetsiz tedarik kapasitelerinin artırılması,

7- VBanko Çek ürünü limiti ve yaygınlığının artırılarak, bankacılık garanti imkanının dolaşıma sürülmesi yoluyla nakit ihtiyacının azaltılması ve maliyetsiz finansman imkanı sağlanması,

8- Bireysel kredi ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kredi taleplerinin VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Sky Limitler üzerinden sağlanarak salgın riskine maruz bırakılmaması,

9- Bireysel kredi müşterilerinin taksit, kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ötelenebilmesi.

VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve ATM'ler üzerinden yapılamayan işlemler için VakıfBank şubeleri 09.00-17.00 saatleri arasında, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uygun olarak çalışmaya devam edecek."

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.