Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber! Tüm ödemeler iptal

Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber! Tüm ödemeler iptal

Kredi kartı kullanımının yaygınlaştığı Türkiye’de, bankaların komisyon oranlarını yüzde 0.49’dan yüzde 3.5’e çıkarması esnaf ve tüketici arasında yeni bir alışveriş yöntemini gündeme getirdi.

Türkiye’de bankaların kredi kartı komisyon oranlarını yüzde 0.49’dan yüzde 3.5’e yükseltmesi, esnaf ve müşteriler arasında yeni bir ödeme yöntemini popüler hale getirdi.

HalkTV'de yer alan habere göre, nakit para taşımayan vatandaşlar, kredi kartıyla ödedikleri her alışverişte yüksek komisyon kesintisiyle karşılaşıyor. Bu durumdan rahatsız olan esnaf ise, müşterilerine IBAN numarası verip, parayı doğrudan hesaplarına yatırmalarını istiyor.

Kimi esnaf da kredi kartını tamamen reddedip, dükkanlarına “kredi kartı geçersizdir” yazısı asıyor. Böylece hem komisyon ödemekten kurtuluyor hem de parayı anında alabiliyor.

2023 yılında Türkiye’de 108 milyon 300 bin adet kredi kartı olmasına rağmen, bankaların komisyon oranlarını 7 kat artırması, kredi kartının yerini IBAN’a bırakmasına yol açıyor. Bu durum hem esnaf hem de müşteri için yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Bankalar, kart komisyonlarını artırarak yüzde 0.49'dan yüzde 3,5’a çıkardı. Oranın neredeyse 7 kat yükselmesiyle beraber esnafın şikayetlerini de beraberinde getirdi. Kredi kartıyla olan ödemelerdeki kesintiden şikayet eden esnaf, paramız yok oluyor diye yakınıyor.

 

ARTIK KİMSE CEBİNDE PARA TAŞIMIYOR

 

Türkiye'de 2023 yılı itibariyle aktif kullanılan kredi kartı sayısı 108 milyon 300 bine yükseldi. Özellikle pandemiden sonra kimse cebinde nakit para taşımamaya başladı.

Hal böyle olunca bankalar önemli bir karar alarak, komisyon oranını yaklaşık 7 kat arttırdı.

 

KREDİ KARTI GEÇERSİZ, ARTIK IBANLA ALIŞVERİŞ DÖNEMİ

 

Kredi kartlarına gelen yüksek komisyon esnafı isyan ettiriyor. Bazı dükkanlara ‘kredi kartı geçersizdir” ibaresi asıldı.

Aynı zamanda IBAN ile ödeme dönemi başladı diyebiliriz. Müşterisine kredi kartı kullandırmak istemeyen esnaf, müşteriye IBAN vererek parayı hesabına göndermesini istiyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.