Kreşte skandal! Bakıcı çocukların ağzına zorla yemek tıktı: O video izleyenleri şoke etti

Kreşte skandal! Bakıcı çocukların ağzına zorla yemek tıktı: O video izleyenleri şoke etti

Mersin'de özel bir kreşte görev yapan bakıcının çocuklara zorla yemek yedirdiğine ilişkin görüntüler tepkiye neden oldu.

Mersin'de küçük çocuklara yönelik yürek sızlatan görüntüler ortaya çıktı. Bir bakıcının çocuklara zorla yemek yedirmesi ve kötü muamelede bulunması büyük tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından bazı veliler, kreş yönetimi ve diğer sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

 

BAKICI GÖZALTINA ALINDI


Mezitli ilçesinde bir anaokulunda yaşanan olay tüyleri ürpertti. Cep telefonu kamerası ile çekilerek sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, kreşte görevlilerin, yaşları 3 ile 5 arasında değişen çocuklara zorla yemek yedirmeye çalıştığı anlar yer aldı. Bu sırada bir görevlinin çocuklara uyguladığı muamele ise tepkiye neden oldu. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından bazı veliler, kreş yönetimi ve diğer sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Velilerin şikayeti üzerine Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğünce bazı kreş yöneticileri ve görüntülerde yer alan bakıcının, ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

 

 

GÖREVLERİNE SON VERİLDİ


Mersin'de çocuklara zorla yemek yedirildiği anlara ilişkin görüntülerin yayınlandığı kreşle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, bakıcı ve kurum müdürünün görevine son verildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'ndeki kreş ve gündüz bakımevinde bazı çocuklara kötü muamele uygulandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, bakıcı ve kurum müdürünün görevine son verildiği öğrenildi.

 

"KIZIM HER GÜN AĞLIYORDU"


Kreş yönetimi ve sorumlulardan şikayetçi olan velilerden Fatma Çelik Yılmaz, yaptığı açıklamada, şu anda 5 yaşında olan kızını geçen yıl aynı kreşe gönderdiğini söyledi. Kızının, ilk başta birkaç gün kreşe gitmek istediğini, ancak daha sonra istemediğini belirten anne Yılmaz, "Kızıma neden gitmek istemediğini sordum ama söylemedi. Bir ayın sonunda artık, 'Gitmek istemiyorum' demeye başladı. Her gün ağlıyordu ve 'Bana zorla yemek yediriyorlar. Arkadaşlarıma zorla yemek yediriyorlar, kızıyorlar' diyordu. Bunu öğrendikten sonra ertesi günü gittim, çocuğu okuldan aldım" dedi. Durumu kreşin müdürü ile görüştüğünü anlatan Yılmaz, "Müdür, öyle bir şey olmadığını söyleyerek, 'Tabii ki çocuklar yemek yemek istemez. O yüzden biz de bu şekilde birazcık zorlamak zorundayız, aç kalmaması için gibi şeyler söylemişti'. Ücretini ödedik, her şeyini orada bırakıp daha sonra çıkıp geldik" diye konuştu.

 

"BİR YILDIR ETKİSİNİ YAŞIYORUZ"


Kızının kreşte bir ay kalmasına rağmen hala etkisinin devam ettiğini kaydeden Yılmaz, "Benim kızım hala okula giderken 'Anne bana zorla yemek yedirecekler mi' diye soruyor ve 'Yemek yemek istemiyorum. O yüzden okula gitmek istemiyorum' diyor. Tüm gün eğitim almak yerine şu anda sadece yarım gün gidebiliyor. O da yemek yememek şartıyla. Yemek yemeden geri geliyor. Kızım kreşe giderken 4 yaşındaydı ve biz bir yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Hala bunun etkisi devam ediyor. Psikolojik olarak kötü durumda" ifadelerini kullandı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.