Kritik toplantı sonrası Ömer Çelik'ten açıklama!

Kritik toplantı sonrası Ömer Çelik'ten açıklama!

Londra'da düzenlenen NATO toplantısının ardından Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayağının tozuyla AK Parti MKYK toplantısına başkanlık etti. Gündemin yoğun olduğu toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulunuyor.

AK Parti MKYK toplantısının ardından Sözcü Ömer Çelik, toplantıda konuşulan gündem başlıkları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

 

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:
 

NATO zirvesinden dönerken üzücü bir olay yaşandı. Güngören'de Enes kardeşimize dönük çirkin bir davranış biçimi oldu. Enes senin gözlerinden öpüyoruz.
 

CEREN ÖZDEMİR CİNAYETİ

Hepimizi üzen bir diğer gündem Ceren kardeşimizin başına gelenler. Bundan sonraki süreçte bakanlıklarımız sürece müdahil olmuştur. Adalet Bakanlığımız gerekli soruşturmaların başladığını ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız da annesi ve babası ile görüştü. Gereken mekanizmalar devreye sokulacaktır. Şiddetin toplum hayatının her alanında uzaklaştırılması gereken hassasiyetlerin oluşturulması gerekiyor. 
 

NATO'DAKİ DÖRTLÜ ZİRVE

Değerli arkadaşlar Londra'da Cumhurbaşkanımızın çalışma programı vardı. İkili görüşmeler de yaptı ama 4'lü zirve yine önem taşıyordu. Oradaki cami çok özel bir cami. Oradaki Müslümanlara hizmet edecek, hem Müslüman olmayanların ziyaret edebilecekleri bir yer. 

Dörtlü Zirve'de kapsamlı bir şekilde Barış Pınarı Harekatı'nda müttefiklerin yanlış tepkileri masaya yatırılmıştır, göç konusu masaya yatırılmıştır. Güvenli Bölge ile ilgili planları Cumhurbaşkanımız bu liderlere iletildi. Önemli bir karar ise Dörtlü Zirve'nin düzenli bir şekilde yapılacak olması için alınan karardır.

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.