KTDF Başkanı Ünver Sel Türkiye'den destek istedi: Kırım Kültür Günleri başlıyor

KTDF Başkanı Ünver Sel Türkiye'den destek istedi: Kırım Kültür Günleri başlıyor

Kırım Tatarları Rusya'ya bağlanmasının ardından 15-16 Aralık'ta gerçekleşecek Kırım Tatar Kültür Günleri'nde buluşuyor. KTDF Başkanı ve yazarımız Ünver Sel Türkiye'den Kırım'daki soydaşlarımızla güçlü bağ ve yatırım desteği istedi.

Kırım Tatar Kültür Günleri'yle ilgili önemli açıklamalarda bulunan KTDF Başkanı Ünver Sel, Kırım’a yatırım yapılmasının ve güçlü bir bağ kurulmasının gerektiğini ifade etti.

18 Mart 2014’te Rusya’ya bağlanan Kırım, Türkiye’de önemli bir etkinliğe imza atacak. Etkinlik Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu ve Kırım Kalkınma Vakfı tarafından organize ediliyor. Etkinlik 15-16 Aralık’ta Grand Ankara Oteli’nde gerçekleşecek.

Birçok oyuncu, sanatçı ve yöneticinin de bu etkinlikte yer alması beklenirken, fotoğraf, el işi sergileri, müzik ve folklor gösterileri de etkinlikte olacak.

Kırım Tatar Kültür Günleri hakkında bilgi veren Ünver Sel, etkinliğin önemine dikkat çekti. Başkan Ünver Sel, “Ankara'da Kırım Tatar diasporası ile Kırım'dan gelen konuklarımızı kucaklaştıracağımız için büyük heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin iyi bir yönde ilerlediğini, geliştiğini ifade eden Başkan Sel, Türk yatırımcıların Kırım’a yatırım yapmasının gerektiğini, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından yaşanan süreçte birçok ürünün satışının yasaklandığını, yeni yeni hareketlenmelerin olduğunu, Karadeniz'den Kerç Limanı'na gemi seferlerinin başlatıldığını ve bu gelişmelerin devam etmesini istediklerini ifade etti.

‘Türkiye Kırım’dan kopmamalı’ diyen Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu ve Kırım Kalkınma Vakfı Genel Başkanı Başkan Ünver Sel, Kırım’ın yüzyıllarca Osmanlı ile birlikte hareket ettiğini, Osmanlı kültürünü taşıdığını, bu yüzden Türkiye’nin Kırım’daki soydaş ve dindaşlarıyla sağlam ilişkiler kurması gerektiğini dile getirdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.